Apreta intro per cercar
93 555 12 34

10 consells per gaudir d'unes festes actives i saludables

10 consells per aconseguir-ho:

  1. Gaudiu de temps amb els amics i la família. Penseu que el millor regal és el vostre temps. Aquestes dates són propicies per a la solidaritat; és fàcil col·laborar en activitats de voluntariat.
  2. Planifiqueu les compres de Nadal tenint en compte el que necessiteu. És la millor manera de controlar despeses! Informeu-vos i trieu sempre les opcions més saludables i sostenibles.
  3. Mengeu sa i de gust! Consulteu les nostres receptes. Per sentir-vos millor, controleu la mida de les racions i combineu els àpats de festa amb els altres de més lleugers.
  4. Sigueu creatius. Proveu maneres diferents d’incloure fruita i verdures als vostres plats, us ajudaran a arribar a les 5 peces al dia. Hi ha opcions divertides i molt saludables!
  5. Moveu-vos. Passegeu, sortiu a patinar, ballar, jugar. Són activitats divertides i saludables! Si feu regals, opteu pels que afavoreixen l’activitat física: pilotes, pales, patins, cordes de saltar, podòmetres. Així és fàcil fer 30 minuts al dia d’activitat física.
  6. Modereu el consum d’alcohol. Si en consumiu, feu-ho amb moderació. Si heu begut alcohol no conduïu. Per calmar la set, l’aigua és la millor opció.
  7. Si us heu de desplaçar, camineu o utilitzeu el transport públic. Si aneu amb vehicle, reviseu-lo i conduïu amb precaució. Aquest és un moment bo per visitar familiars i amics, anar d’excursió, a la neu o viatjar.
  8. Si feu vacances, procureu descansar. En la mesura del possible, simplifiqueu i compartiu les feines de les celebracions! Aconseguiu estones de relax.
  9. Protegiu-vos del fred, sobretot els infants i la gent gran. Consulteu la previsió del temps si heu de sortir. Abrigueu-vos bé i eviteu els canvis bruscos de temperatura.
  10. Us heu plantejat deixar de fumar? El començament de l’any és un bon moment per intentar-ho, el millor propòsit per a any nou!

Com es pot gaudir d’unes festes actives i saludables: 10 consells per aconseguir-ho [fullet]. Barcelona: Departament de Salut; 2014.

Darrera modificació el Dilluns, 17 Febrer 2020 14:19

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat