Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Anuncien els finalistes del concurs de perfumeria Mouillette d’Argent

Imprimir correu electrònic

Mouillette finalistes 2023L’organització del Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent de Teià ha donat a conèixer el nom dels autors de les dotze composicions olfactives que han estat seleccionades per a la fase final del certamen. Els resultats es faran públics el proper 6 de maig en una gala oberta a tothom que se celebrarà als jardins de ca l’Antiga, en el marc de la sisena edició del Maridatge dels Sentits.

Enguany, el concurs estrena logotip, nova imatge corporativa i web, des de la qual es pot consultar tota la informació sobre la convocatòria, els finalistes, els premis, els membres del jurat i els patrocinadors. A més, l’esdeveniment compta amb un compte propi d’Instagram.

Nombre i procedència

Per decisió del jurat, enguany totes les fragàncies participants han de contenir bergamota com a homenatge a qui va presidir-lo fins ara, el mestre perfumista Rossend Mateu, que n’era un apassionat.

Tal com fixaven les bases de la convocatòria, el 20 de gener va acabar el termini per presentar-s’hi. En total n’han enviat mostres 93 perfumistes de 26 països d’arreu del món.

Després de valorar-les detingudament, el jurat ha seleccionat dotze fragàncies: #8982, d’Andrew Hugg; Bergamorfosis, de María Fructuoso; Bergamote Torrefiee, de Sebastien Lacouture; Cleanwood, de Kevin Mathy; Etna’s Lava, de Juncal Tomás; Euforia, de Nina Lamaison; Forever bergamote, d’Ugo Charron; Le sillage d’èpoque vécue, d’Elena Magarino; Meet in Japan, de Gwen Gao; Mr. Bergamot, d’Abdullah Al Roman; Rebellious formulation, de Kaper Kafet, i Sole Calabrese, de Max Rossa. Es dona la circumstància que aquest darrer perfumista, de nacionalitat nord-americana, va guanyar el premi a la millor fragància independent en l’edició de 2021, amb Violet Saffron.

Rossend MateuPremi Rossend Mateu

El concurs concedeix tres guardons: dos d’atorgats pel jurat –premi al millor perfum de categoria general i premi al millor perfum de categoria freelance– i un altre que és escollit pel públic. Com a novetat, a partir d’ara el premi absolut del jurat rebrà el nom de Rossend Mateu i comptarà amb una dotació econòmica de 2.500 euros aportada per la marca de perfumeria que ell va fundar i que en l’actualitat dirigeix el seu fill Joan.

Els organitzadors de l’esdeveniment valoren aquesta novetat com un “reconeixement addicional a la figura del perfumista que permetrà, alhora, atraure més talent internacional al concurs”.

Dels dotze finalistes n’hi haurà quatre –Abdullah Al Roman, Andrew Hugg, Kaper Kafet i Nina Lamaison– que optaran al premi del jurat al millor perfum independent, una categoria específica per a perfumistes que no treballen en el sector de la indústria.

Votació del públic

Properament, l’organització del concurs distribuirà les dotze mostres finalistes a diversos establiments i ciutats d’Espanya i Andorra perquè la gent les pugui olorar i valorar, entre el 10 d’abril i el 5 de maig. Es tracta de Perfumeria Regia, Las Topettes, Isidro Cosmetic Shop i Julia Bonet Store, a Barcelona; de Ruiz de Ocenda, a Bilbao, i dels centres de Perfumeria Júlia a Les Escaldes, Mataró, Madrid i Saragossa. A Teià, les mostres es podran trobar i votar a La Unió.

Logotip MouilletteNova imatge corporativa

Enguany, l’agència de disseny Noreste s’afegeix a l’Ajuntament de Teià, Ainea Perfums i el Beauty Cluster com a entitat coorganitzadora del certamen. L’entrada de Noreste ha permès crear una imatge pròpia del concurs, així com la concepció i posada en marxa del www.mouillettedargent.com

El logo és una flor feta de mouillettes en què cadascun dels pètals és una d’aquestes tires de paper que es dobleguen perquè l’essència que les impregna no entri en contacte amb cap superfície.

Suport empresarial

Com de costum, el concurs tornarà a comptar amb el patrocini d’importants empreses del sector com Lluch Essence, CPL, Rafesa, Eurofragance, Iberchem, Sandir, Ventos, Scentmate by Firmenich, Cosmo Fragrances i Bordas, que demostren, amb aquest compromís, el seu suport al reconeixement i la projecció pública i professional de la figura del perfumista.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat