Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Vallmora ja té vídeos accessibles a persones amb diversitat funcional

Imprimir correu electrònic

bigaDes de l’any 2007, l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona desenvolupa el programa La Mirada Tàctil, que té com a objectiu fer accessibles a col·lectius amb diversitat funcional els continguts museístics a través de recursos tàctils, auditius, sonors, olfactius i l’ús tant de les noves tecnologies com de recursos analògics.

En general, les solucions d’aquest programa enriqueixen la visita del conjunt d’usuaris, afavorint experiències i vivències més personals i emotives a l’entorn del patrimoni.

Aquesta setmana, la Diputació ha anunciat l’entrada en funcionament de nous recursos en alguns equipaments culturals de la comarca, com el Museu de l’Estampació de Premià de Mar i el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora.

Segona part

El febrer de 2021, el celler romà de Teià ja va ser objecte d’un seguit de millores que el van situar dins la xarxa d’equipaments adaptats a les necessitats de les persones amb diversitat funcional física, sensorial i cognitiva. Gràcies a La Mirada Tàctil, es va instal·lar a l’entrada del jaciment una maqueta tàctil, feta en forja, situada a una altura adequada per als visitants en cadira de rodes i es retolar els diferents punts del recorregut amb un seguit de cartel·les en Braille i text en macrocaràcters, a més de dibuixos esquemàtics en relleu i un espai per a un codi QR amb tota la informació. El cost d’aquestes millores va suposar una inversió de 6.000 euros, assumits per la Diputació.

En aquesta ocasió, i tal com estava previst des de llavors, la millora ha consistit en l’edició de de disset vídeos sobre diversos aspectes relacionats amb la visita. N’hi ha que fan referència a aspectes descriptius del jaciment i d’altres que expliquen els processos productius de la factoria, com ara la vinificació en època romana.

Els vídeos es podran activar in situ durant la visita a través d’un codi QR i compten amb una intèrpret en llengua de signes en català per a la comunitat sorda signant; subtítols per a la comunitat sorda oralista, i locució en off per a la comunitat amb dificultat visual i per a la resta de visitants. Si voleu, també els podeu veure a través del canal de Youtube de La Mirada Tàctil en aquest enllaç.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat