caenfrdeites
  • Inici
  • Notícies
  • DESTACATS
  • La protectora DANA rep el Tei de Plata i el socorrista Nil Soler és escollit Teianenc de l’any

La protectora DANA rep el Tei de Plata i el socorrista Nil Soler és escollit Teianenc de l’any

Imprimir correu electrònic

Tei Plata DANACoincidint amb diada de Sant Martí, aquest vespre s’ha celebrat a La Unió l’acte institucional de concessió dels dos guardons honorífics del municipi: el Tei de Plata, que atorga l’Ajuntament a una persona o entitat com a reconeixement a tota una trajectòria, i el premi al Teianenc de l’any, que es decideix pel vot popular de la ciutadania.

La primera distinció ha recaigut en l’Associació de Defensa dels Animals i la Natura de Teià (DANA). La decisió va ser adoptada de forma unànime, i mantinguda en secret fins ara, per tots els grups municipals de la corporació en la Comissió Informativa del passat 20 de juliol.

Abans de fer-ne el lliurament s’ha projectat un vídeo realitzat per Víctor Sancho que explica la finalitat, l’activitat i la trajectòria de l’entitat a través del testimoni de diverses persones que hi han col·laborat com a voluntàries des de la seva fundació, l’any 2000.

Els objectius de la protectora són vetllar pel benestar dels animals que es troben en situació d’indefensió i vulnerabilitat, trobar una nova llar als animals abandonats i conscienciar la ciutadania sobre la tinença responsable, incloent-hi la importància de posar el xip a les mascotes i d’esterilitzar-les en determinats casos. L’entitat també promou les actituds cíviques, com la conducció dels gossos amb corretja en l’espai públic i l’obligació de recollir-ne les femtes.

DANA duu a terme aquestes tasques a Teià en general i al nucli zoològic en particular. Es tracta d’un recinte de titularitat municipal situat fora del nucli urbà, al costat de l’antic escorxador, que l’entitat gestiona a través d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament i de la corresponent dotació econòmica.

La protectora compta amb persones voluntàries que assumeixen tasques de neteja i manteniment de les instal·lacions; cura i passeig dels animals; captura de gats de carrer i control de les colònies de gats; compra de menjar, medicaments i material divers, a més d’ocupar-se de de la gestió, la comunicació i la difusió.

Tots els animals donats en adopció surten del refugi amb xip, vacunats, desparasitats i esterilitzats.

Per tot plegat, el Tei de Plata de 2022 vol ser un reconeixement a les persones que de forma altruista i generosa formen part de DANA en l’actualitat i a totes aquelles que hi han col·laborat en algun moment.

Com a conductora de l’acte, la regidora de Cultura, Olga Parra, ha citat dos escriptors per parlar de la relació, cada cop més propera, entre les persones i els animal. Ja al segle XIX, Victor Hugo va observar que “després de civilitzar l’home en la seva relació amb l’home, ara cal civilitzar l’home en relació a la naturalesa i als animals”. I Oscar Wilde, sorneguerament com solia, va apuntar que “si passes temps amb els animals, corres el risc de tornar-te una persona millor”.

Per a Parra, “amb la seva feina, DANA ha conscienciat i se n’ha ocupat. I fent-ho ha mostrat amor i servei als animals i a tots nosaltres com a societat”.

A continuació, l’alcalde, Andreu Bosch, ha lliurat el guardó als representats de l’entitat. Bosch n’ha destacat “el grau de servei del voluntariat de DANA durant tots aquests anys i les hores dedicades als animals per la xacra dels abandonaments”. L’alcalde ha fet referència a la nova situació de complementarietat derivada de l’acord de l’Ajuntament amb el Centre d’Atenció d’Animals Domèstics (CAAD) del Maresme i ha lloat la feina de DANA, “especialment amb els gats ferals i les colònies”.

Teianenc2022NilSoler IanBarrufetTeianenc de l’any

Per la seva part, la sisena edició del premi al Teianenc de l’any ha estat per al socorrista de la piscina municipal, Nil Soler, gràcies al reconeixement de les 158 persones que el van votar. El regidor de Participació Ciutadana, Jordi López, ha posat en valor el rescat d’una usuària menor d’edat, el passat estiu.

El guanyador ha estat acompanyat a l’escenari d’un altre dels candidats: el jove jugador d’handbol del Futbol Club Barcelona i de la selecció espanyola Ian Barrufet. També ha rebut un ram de flors i l'aplaudiment del públic l'altra finalista: la galerista d'art i responsable de Ca l'Antiga, Mariàngels Pérez Latorre.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites