Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Teià dedicarà el Dia de la Policia Local a Josep Villagrasa

Imprimir correu electrònic

Sagrat CorL’Ajuntament de Teià instaurarà a partir de 2023 el 3 de novembre com a Dia de la Policia Local en record i homenatge a l’agent Josep Villagrasa Creus i als valors humans que encarnava.

La decisió s’ha pres per iniciativa dels agents del cos i de comú acord amb la família de Villagrasa, que ahir feia tot just un any que va morir. Pel matí, companys i familiars seus ven fer plegats la ruta del Vedat, un itinerari a peu que Villagrasa realitzava sovint.

La sortida va acabar amb una visita al cementiri i amb un acte íntim a la sala de plens de l’Ajuntament al qual van assistir la seva parella, un germà i dues germanes. La cap de policia, va obsequiar la vídua amb una reproducció en metacrilat de la placa policial de Villagrasa i l’alcalde, Andreu Bosch, li va lliurar un pin d’argent amb l’escut del municipi a títol pòstum.

Bosch va evocar la persona i el tarannà de Villagrasa i va recordar-ne tres imatges: una durant la pandèmia, que il·lustra la seva vocació de servei; una altra fent la marató del Sàhara, que representa el seu esperit solidari, i una altra acompanyant els gegants de Teià, que exemplifica el seu compromís amb el poble.

De cara a l’any vinent, amb la data ja oficialitzada, Ajuntament i família s’adreçaran a les entitats del poble amb les quals col·laborava per celebrar una caminada anual oberta a tothom vinculada al Dia de la Policia Local.

Sentiment de pertinença

La cap de Policia ha explicat que “els valors personals d’en Josep estan plenament integrats en la plantilla del cos i es tenen molt presents en les noves incorporacions”.

Aquests valors que ell personificava estan en sintonia amb el “sentiment de pertinença a l’organització policial”. Tal com descriu el Codi d’ètica de la Policia de Catalunya, “el sentiment de pertinença al cos és bàsic per garantir la integració, la cohesió interna i la fluïdesa comunicativa. La funció policial és una professió que es desenvolupa mitjançant el treball en equip, d’aquí la rellevància que té sentir-se part d’un conjunt integrat. El sentiment de pertinença s’expressa a través del valor de la lleialtat i el compromís amb la institució. La lleialtat evoca la disponibilitat i l’esperit de servei i estima al propi cos, així com una actitud proactiva per preservar i millorar, si s’escau, la seva bona imatge”.

Josep VillagrassaEsportista i solidari

Villagrasa era agent de la Policia Local des de l’any 1998, sempre proper i disposat a ajudar.

Era també un gran esportista, i destacava en la pràctica de l'atletisme i la bicicleta de muntanya.

Villagrasa tenia una gran consciència social, i això el va dur a col·laborar amb algunes entitats i a impulsar diverses iniciatives solidàries.

El 2017, per exemple, va promoure la participació dels Gegants de Teià en la Marató de Barcelona. Aquesta acció pretenia conscienciar sobre la situació de les persones refugiades per la guerra de Síria i recaptar fons per ajudar-les.

Per aquest motiu, Villagrasa va ser guardonat amb el premi al Teianenc de l’any. Es tractava de la primera vegada que es concedia aquest reconeixement, que s’escull per votació popular, la qual cosa dona mostra de l’estima dels seus conciutadans i de la seva vàlua personal.

El 2019, Villagrassa va tornar a ser un dels promotors del pelegrinatge a peu dels gegants Pere Noguera i Elionor des de Teià a Montserrat per recollir diners per a La Marató de TV3.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat