Apreta intro per cercar
93 555 12 34

‘Lletrescena’, quatre dies de literatura i teatre a Teià

Imprimir correu electrònic

Lletrescena01L’Ajuntament de Teià posa sobre la taula una nova proposta cultural amb vocació de continuïtat. S’anomena Lletrescena i vol esdevenir un punt de trobada de la literatura i el teatre, i una plataforma per al seu gaudi i difusió. La iniciativa compta amb la col·laboració de Taleia Cultura, que ha participat en la confecció del programa, i el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

La primera edició del certamen tindrà lloc del 24 al 27 de març en diversos espais i equipaments públics de la població: la Biblioteca can Llaurador, la Casa Municipal de Cultura La Unió i el teatre La Flor de la Palma.

Amb ‘t’ de teatre

Lletrescena prepara el seu debut a l’entorn del Dia Mundial del Teatre amb la voluntat d’erigir-se en un espai de referència capaç de generar vincles i projectes comuns entre la literatura i el teatre a partir del diàleg i la reflexió de personalitats dels dos àmbits.

Tal com explica la regidora de Cultura, Olga Parra, “volem parlar de tota la literatura que podem portar a escena –com la novel·la, la poesia i l’assaig–, alhora que reivindiquem la dramatúrgia, la interpretació i l’espai escènic com a ingredients necessaris per engendrar la màgia d’un espectacle teatral”.

Lletrescena02Autors destacats

Per explorar aquestes sinèrgies, Lletrescena comptarà amb la participació d’escriptors, periodistes culturals, actors, directors, experts i investigadors teatrals i literaris com Àngels Bassas, Carles Batlle, Sergi Belbel, Marta Buchaca, Jordi Coca, Miquel Desclot, Elisenda Guiu, Jordi Lara, Eduardo Mendoza i Victoria Szpunberg.

Formats singulars

La programació inclou converses, taules rodones, espectacles i activitats diverses, sempre amb voluntat d’arrelament al territori gràcies a la complicitat d’entitats, equipaments i agents culturals del municipi i de la comarca.

Les xerrades i presentacions es combinaran amb l’itinerari Escenes de lectura, un recorregut per cinc racons singulars de la població en què els actors i actrius de La Flor de la Palma recrearan fragments d’algunes obres dels autors convidats en aquesta edició.

També s’hi farà un mercat de llibres –amb especial atenció a la bibliografia dels participants– i diumenge al migdia ens acomiadarem fins l’any vinent mentre prenem un Negroni de lletres.

Programa

A continuació destaquem els actes previstos:

Dijous, 24 de març

19.15 h, a l’Ajuntament. Comença Lletrescena! Presentació i inauguració a càrrec de l’alcalde de Teià, Andreu Bosch.

20 h, al teatre La Flor de la Palma. Les dones sàvies, de Molière; un espectacle de Ricard Farré i Enric Cambray. Entrades: 5 euros. Podeu fer la vostra compra clicant aquí.

Divendres, 25 de març

19 h, a la Biblioteca de Can Llaurador. Llegir el teatre, en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Edició especial del Club de Lectura que condueix Elisenda Guiu, amb la participació de Victoria Szpunberg, autora i directora d’El pes d’un cos.

Dissabte, 26 de març

10.45 i 16.30 h, al carrer de Pere Noguera. Itinerari Escenes de lectura. Recorregut per racons singulars de Teià presents en l’obra de cinc autors convidats, amb una lectura dramàtica dels fragments corresponents a càrrec dels actors i actrius de La Flor de La Palma. Preu: 5 euros (Gratuït amb el carnet de la Biblioteca). Podeu fer la vostra compra o reserva clicant aquí.

D’11 a 13.30 h, al carrer de Pere Noguera. Mercat de llibres, amb la Llibreria Quatrecincu i la Llibreria de la Diputació.

Durant el matí, espectacle familiar itinerant Bicicadabra de llibres, de Fèlix Brunet.

12 h, al carrer Pere Noguera. Presentació del llibre Set comèdies i un ballet, de Molière, a càrrec del traductor, poeta i escriptor Miquel Desclot, amb motiu del 400 aniversari del naixement del dramaturg francès.

12.45 h, al carrer de Pere Noguera. Presentació del llibre El Teatre de Shakespeare en el seu context, per part del seu autor, l’escriptor i dramaturg Jordi Coca.

18 h, al teatre La Flor de la Palma. Presentació del llibre Morir-ne disset, amb l’autor, director i traductor teatral Sergi Belbel i la periodista cultural Anna Guitart.

19 h, al teatre La Flor de la Palma. Conversa Portar un text narratiu a escena, amb l’escriptor Eduardo Mendoza i el guionista i escriptor Jordi Lara.

21.30 h, al teatre La Flor de la Palma. Una Jornada particular, d’Ettore Scola i Ruggero Maccar; a càrrec de la Societat La Flor de la Palma. Entrades: 5 euros. Podeu fer la vostra compra clicant aquí.

Diumenge, 27 de març

11 h, a La Unió. El viatge de James. Espectacle familiar amb titelles i música inspirat en el conte James i el préssec gegant, de Roald Dahl, a càrrec de Teatre Aula.

12 h, al bosquet del parc de can Godó. Negroni de lletres. Vermut i conversa entre l’escriptora i actriu Àngels Bassas, la guionista i dramaturga Marta Buchaca i l’escriptor i dramaturg Carles Batlle.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat