Apreta intro per cercar
93 555 12 34

La línia C-8 entre Teià i Barcelona farà cinc viatges diaris més

Imprimir correu electrònic

BusRenfeLa Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Transport Públic i Mobilitat, ha confirmat a l’Ajuntament de Teià que reforçarà la línia directa de bus C-8 entre Teià i Barcelona amb cinc expedicions diàries més.

La millora entrarà en vigor el proper dilluns, 7 de març, coincidint amb el tancament de l’estació de tren d’Ocata i l’inici de les obres de reforma que s’hi duran a terme durant els propers onze mesos.

L’Ajuntament de Teià va tramitar formalment una proposta de millora de la línia C-8 el passat 2 de desembre, un cop va tenir coneixement de l’adjudicació del projecte per part de Renfe; una petició que es va intensificar quan el 14 de febrer es va assabentar de la data d’inici dels treballs a través d’una publicació a les xarxes de l’Ajuntament del Masnou.

Cinc expedicions més

A partir del dia 7, la línia C-8 incorporarà cinc noves expedicions en cada sentit, que s’afegeixen a les 15 que ja s’efectuaven de dilluns a divendres. En concret, s’hi afegiran quatre sortides al matí des de Teià (a les 6.30, a les 8, a les 9.30 i a les 11h) i cinc des de Barcelona (a les 7.15, 8.45, 10.15 i 11.45h) i una per la tarda des de Teià (a les 18.45h) i des de Barcelona (a les 19.30h). Podeu descarregar-vos el nou horari, que trobareu al peu de la notícia.

Amb aquests canvis, la cobertura del servei s’avança un quart d’hora pel matí –en passar de les 6.45 a les 6.30h– i permet intercalar freqüències de pas cada quinze minuts en hora punta, amb 9 expedicions concentrades entre les 6.30 i les 9.45h. Tot plegat ha de redundar en el confort dels usuaris, que moltes vegades no podien seure-hi. Dissabte, el servei mantindrà el mateix horari que fins ara.

L’alcalde, Andreu Bosch, considera que “aquesta ampliació era imprescindible”. Bosch ha agraït personalment l’adopció de “mesures complementàries” al subdirector general de Transport Públic i Mobilitat, Benjamín Cubillo, i li ha comunicat que “des del municipi anirem seguint com evoluciona el servei amb aquest reforç i com es distribueix la mobilitat amb les obres”, per si cal ajustar-lo.

Canvis a la C-15

L’anul·lació de l’estació de tren d’Ocata obligarà l’Ajuntament de Teià a modificar el recorregut de la línia de bus C-15 per portar-la fins a l’estació del Masnou. Anticipant-se a aquest escenari, el passat 16 de desembre l’Ajuntament ja va acordar amb l’empresa operadora del servei, Moventis, una proposta d’adequació del servei.

A partir del dia 7, la C-15 ampliarà el seu recorregut per arribar a l’estació de Masnou. En conseqüència, la freqüència de pas per cada parada serà de 40 minuts, en comptes dels 30 actuals.

Aquest servei funcionarà de dilluns a divendres entre les 6.30 i les 22.30h, dissabte de 8 a 21.20h i diumenge de 8 a 20h.

Bus de Renfe

Per la seva part, Renfe s’ha compromès a posar en marxa un servei alternatiu de bus llançadora entre les estacions d’Ocata i el Masnou amb una freqüència de pas de 15 minuts entre les 6 i les 22h tots els dies de la setmana, amb quatre parades: una a la cruïlla del carrer de Manila i l’avinguda Kennedy, una segona a l’N-II davant de l’estació d’Ocata (en direcció Barcelona), una tercera davant de l’estació del Masnou, i una quarta davant de l’estació d’Ocata (en direcció a Mataró).

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat