Apreta intro per cercar
93 555 12 34

El Dia de la Dona s’estén tot el mes

Imprimir correu electrònic

Dia de la Dona xxssTeià es prepara per desplegar un ambiciós programa d’activitats culturals i reivindicatives a l’entorn del 8-M que s’allargarà durant tot el mes.

Biblioteca

De l’1 al 19 de març, la Biblioteca can Llaurador, en col·laboració amb Òmnium Cultural, acull l’exposició Teresa Pàmies. Tot és en els llibres. La mostra, produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, repassa la trajectòria de l’escriptora amb un joc de profunditats i significats recurrent en els seus escrits, que sovint va més enllà d’una lectura aparent o literal.

Com a activitat complementària, el dia 11 a les 18h l’escriptora Montse Barderi, especialista en estudis de gènere i comissària de l’Any Pàmies, pronunciarà la conferència sobre la vida i l’obra de l’autora nascuda el 1919 a Balaguer.

Del 7 al 13 de març, el col·lectiu Dones 21 instal·larà al vestíbul de la Biblioteca un Arbre dels desitjos a mode de performance perquè cada dona que hi passi hi deixi constància dels seus referents femenins. “Us convidem que l’ompliu amb els seus noms i els motius pels quals són o han estat importants per a vosaltres”, diuen les seves impulsores, amb l’objectiu de “commemorar la lluita de les dones per la seva participació en la societat en peu d’igualtat i el seu desenvolupament íntegre com a persones”.

Espai can Llaurador

Cada dimecres a les 10h, l’Oficina de Català de Teià organitza a l’Espai can Llaurador una sessió del cicle Parlem de dones, a càrrec de Maria Carme Escriche. L’objectiu és conèixer la vida d’algunes personalitats femenines a través de la conversa, la lectura, el dictat i altres activitats lingüístiques. El dia 2 es va parlar d’Esperança Bru Oller com a promotora de l’educació de les dones; el dia 9 s’abordarà la figura de l’empresària Júlia Bonet Fité; el dia 16 serà el torn de la pedagoga Francesca Bonnemaison Farriols, i el dia 23 s’explicarà qui va ser la mestra, miliciana i primera alcaldessa de Catalunya, Natividad Yarza Planas.

PictofoniesLa Unió

Del 4 al 27 de març La Unió serà escenari de l’exposició Elles, nosaltres, de Margarita Oliva, una artista d’Alella que dedica les seves escultures de fang a les dones i els seus cossos per parlar de la seva lluita i les seves problemàtiques. El dia 6 a les 12.30h hi lloc tindrà lloc una visita guiada.

El 8 de març a les 19h s’hi farà un cinefòrum a l’entorn de Figures ocultes (Hidden figures, 2016), de Theodore Melfi. La pel·lícula explica com la matemàtica afroamericana Katherine Johnson i les seves col·legues Dorothy Vaughan i Mary Jackson van contribuir a l’èxit de la cursa espacial dels Estats Units des d’una divisió segregada de calculistes de la NASA.

L’endemà, dia 9 a les 19h, l’artista i pedagoga Cori Mercadé i la soprano Rosamaria Aguadé escenificaran Pictofonia. Hilma Af Klint i Hildegarda de Bingen: una sessió de pintura i música dedicada a la primera dona que va pintar art abstracte (la sueca Hilma af Klint, 1862-1944) i a l’abadessa benedictina, científica, escriptora, il·luminadora, mística i compositora Hildegarda de Bingen (Alemanya, 1098-1179). Es tracta de dues figures separades per vuit segles, però unides per la seva mirada cap a l’espiritualitat, la contemplació i l’estat meditatiu. L’entrada val 5 euros i podeu fer la vostra reserva escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El dia 16 a les 18.30h, Dones 21 ha convidat l’editora i especialista en filosofia i espiritualitat Ana Pániker a presentar el llibre Cuando Dios era mujer, de Merlin Stone. L’obra ajuda a entendre els rols de gènere actuals i contribueix a redescobrir del poder de la dona.

Calçotada i aparadors

Del 7 al 13 de març, Dones 21, en col·laboració amb els comerços de Teià, guarnirà els aparadors d’algunes botigues amb frases cèlebres en clau femenina.

I el 8-M, a les 12h, totes les dones de Teià, sigui quina sigui la seva edat, tenen una cita a la calçotada popular que es farà a l’era de la masia de can Llaurador. Les organitzadores hi poden la logística, la beguda i els calçots, de manera que només us cal portar carn –si en voleu– per fer a la graella i postres per compartir. Per assistir-hi és imprescindible inscriure’s-hi abans del dia 6 a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat