Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Acord amb el Departament d’Interior per al dispositiu d’ordre públic de cap d’any

Imprimir correu electrònic

Cap dany 01El Departament d’Interior de la Generalitat ha atès la sol·licitud d’una dotzena d’ajuntaments del Maresme i del Vallès Oriental on no hi ha toc de queda i ha previst un dispositiu especial de seguretat a la zona per a la nit de cap d’any. D’aquesta manera, les policies locals d’aquests municipis comptaran amb el suport dels Mossos d’Esquadra per intentar evitar aglomeracions, especialment en el medi natural i el Parc de la Serralada Litoral.

Efecte crida

El passat 24 de desembre, es alcaldes i les alcaldesses d’Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, Martorelles, Òrrius, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt van demanar per carta al Govern que hi apliqués el toc de queda, tot i ser municipis de menys de 10.000 habitants, per prevenir el risc de patir un increment de les botellades durant les festes de Nadal. Supletòriament i en cas d’impossibilitat, els representants municipals sol·licitaven que el Departament d’Interior dissenyés un dispositiu policial extraordinari dels Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat ciutadana i el compliment de les restriccions sanitàries per evitar el contagi comunitari.

Les dotze localitats configuren una illa sense toc que està envoltada de poblacions molt més grans que on sí que s’hi aplica, la qual cosa fa témer un possible efecte crida. En concret, els municipis afectats van comunicar al Govern que no tenen prou efectius policials per fer front a situacions d’excepcionalitat i van advertir-los dels riscos per a la salut i l’ordre públic que se’n podien derivar.

Després de valorar la petició de les alcaldies, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha compromès a atendre aquestes necessitats amb un dispositiu policial de suport al territori.

Cap dany 05Accessos tallats

En paral·lel, la Policia Local de Teià ha dut a terme una tasca preventiva de senyalització i dissuasió de les botellades en els possibles llocs de concentració. D’acord amb els precedents que es van viure el passat estiu, els agents locals han instal·lat tanques i rètols per prohibir l’estacionament de vehicles a coll de Clau, el mirador de la Cornisa, l’esplanada de can Gurguí, el polígon Buvisa i l'entorn del Cementiri. L’operatiu es completarà amb controls i patrullatge mòbil a diversos punts del municipi.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat