Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Consells de seguretat per evitar robatoris en domicilis

Imprimir correu electrònic

Domicili segurAmb l’adopció de l’horari d’hivern, a partir del 31 d’octubre, s’acostuma a produir un repunt de l’activitat delictiva relacionada amb el robatori a l’interior de domicilis, ja que es fa fosc més d'hora i els lladres aprofiten que molts habitatges encara estan buits per accedir-hi.

Per aquesta raó, les policies locals i els Mossos d’Esquadra recorden en aquestes dates els consells bàsics d’autoprotecció.

Recomanacions de seguretat

- Truqueu a la policia si sentiu un soroll estrany o advertiu la presència de persones amb actitud sospitosa.

- Si observeu portes o finestres forçades o indicis que s’hagi pogut produir un robatori, no toqueu res i aviseu la policia.

- No obriu la porta a persones desconegudes.

- Demaneu sempre la identificació al personal de l'aigua, la llum, el gas o el telèfon i comproveu el servei, trucant directament a la companyia, sense confiar en el número de contacte que us faciliti el presumpte instal·lador.

- Recolliu diàriament la correspondència per evitar que persones alienes utilitzin les vostres dades personals.

- Tanqueu sempre amb clau les portes d'accés al carrer abans d’anar a dormir i quan no hi sigueu, encara que sigui per un breu període de temps.

- Tanqueu bé la porta d'entrada de l’edifici o del garatge i comproveu que cap desconegut aprofita per entrar-hi.

- Si guardeu a casa objectes de valor, cal que instal·leu mesures de protecció efectives d'acord amb les vostres necessitats.

- Feu un inventari d'objectes amb el número de sèrie, la marca i el model, així com una fotografia de l'objecte, per facilitar-ne la identificació en cas de robatori.

- No deixeu les claus en cap amagatall extern al domicili.

- Si perdeu les claus, canvieu els panys.

- Si viviu en cases aïllades, podeu instal·lar temporitzadors automàtics d’encesa dels llums interiors i exteriors del domicili o podeu deixar encesa la ràdio.

- Si teniu pati o jardí no deixeu a l'abast objectes que es puguin fer servir per accedir al vostre domicili, escales, eines.

- Si disposeu d'alarma, connecteu-la quan sortiu de casa, encara que us absenteu un breu període de temps.

Noves detencions

El passat dia 4, els Mossos van detenir a Alella tres membres d’un grup criminal especialitzat després de robar en un club de pàdel. La policia els atribueix almenys nou robatoris en centres esportius de tennis i golf a diferents comarques.

Després d’actuar, els lladres passaven la nit al bosc o als seus vehicles fins al matí, quan aprofitaven l’augment de trànsit per passar desapercebuts i evitar els controls policials. En aquest cas, el dispositiu va continuar actiu fins a primera hora del dia, moment en què van ser detectats quan pujaven als vehicles i tornaven al seu domicili. Un cop allà, la policia els va detenir in fraganti, en possessió del botí que acabaven de sostreure, juntament amb peces de roba valorades en 4.000 euros i 8.000 euros en efectiu.

Els detinguts van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs amb l'obligació de presentar-se cada 15 dies al jutjat.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat