Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Onze de Setembre participatiu

Imprimir correu electrònic

Diada2021aAquest matí, Teià ha commemorat una nova Diada Nacional amb la tradicional ofrena floral al parc de can Godó davant del monòlit en record de Rafael Casanova i de Sebastià Dalmau, defensors de la ciutat de Barcelona el 1714 enfront del setge borbònic dels exèrcits de Castella i França.

L’acte institucional ha comptat amb la participació dels representants d’ERC-Compromís amb Teià, JxCat, GT i PSC i de nombroses persones i entitats de la població.

Diada2021aManifest institucional

Enguany, l’alcalde Andreu Bosch ha llegit el manifest de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). D’aquesta manera, el govern municipal ha volgut fer palesa, un cop més, la seva pertinença a l’AMI després que el passat 22 de juliol el grup municipal de Cs va exigir-ne la sortida mitjançant una moció que va ser rebutjada per ERC, JxCat i GT.

El manifest reitera “l’objectiu comú” de la “independència” i de la “República catalana” després de deu anys de mobilitzacions, i destaca “la força del món local i el seu paper imprescindible en la construcció d’un moviment imparable”. “La voluntat per assolir un nou país és una idea que ens segueix emocionant, que ens segueix impulsant a treballar dia a dia pel nostre país, la nostra gent, la cultura i la llengua que ens és pròpia”.

El text advoca per “assolir consensos i deixar de banda els colors polítics perquè només així es podrà arribar a la victòria”. Bosch també ha reclamat “unitat d'acció i unitat estratègica de la societat civil i la classe política per lluitar contra el front homogeni de l'Estat espanyol, format pel Govern i l'oposició, la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i els seus tribunals”.

Per últim, el manifest reivindica “l’empoderament” de la gent per “afrontar vells i nous reptes: futures pandèmies, la situació climàtica del planeta, les desigualtats creixents a nivell econòmic, la democràcia en perill en moltes zones del món”.

Diada2021bBall solemne i ofrenes

A continuació, la Colla de Gegants de Teià ha obsequiat als assistents amb un ball solemne que ha precedit les ofrenes florals de l’Ajuntament i d’una trentena de partits i entitats de la població: ERC-Compromís amb Teià, JxCat, GT, PSC, Demòcrates, AFA Institut d’en Baldiri, Agrupació d’Amics del Tren Teià-Maresme, Agrupació de Defensa Forestal, Agrupació Esportiva Teià, Amics d’Ak Benn, AMPA i Escola El Cim, ANC, Associació GRAM, Associació de Veïns Vallbellida, Bomuka-Associació de Dones Gambianes, Ca l’Antiga, Casal de la Gent Gran, Club Atlètic Teià, Club de Futbol Joventut Teià, Club de Patinatge Teià, Club de Tennis Barcelona-Teià, Club Excursionista Teià, Corals de Teià, Dones 21, Esplai Itaca, Òmnium Cultural, Penya Blanc i Blava del Teià-El Masnou-Alella i Societat la Flor de la Palma.

Himne i hissada

L’acte institucional ha finalitzat amb la hissada de la senyera a càrrec de la Policia Local i el cant dels Segadors per part de les Corals de Teià.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat