Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Neix ‘Teià Jove’, amb nous serveis i activitats per als majors de 18 anys

Imprimir correu electrònic

Teià JoveEl 12 de juny tindrà lloc al Casal de Joves la presentació pública de Teià Jove: un nou servei de la Regidoria de Joventut, amb un enfocament diferent, destinat a tots els joves del poble a partir dels 18 anys. La sessió comptarà amb la presència de Laia Girós, l'última directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya abans de la formació del nou govern, i amb l’actuació musical del grup de trap en català The Tyets. L’aforament és limitat i totes les persones que hi assisteixin rebran un obsequi, per la qual cosa es recomana reservar plaça al més aviat possible a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Casal i Instagram

A la pràctica, hi haurà tants canvis que serà una “reinauguració” del Punt d’Informació Juvenil (PIJ), amb nou logotip, nou mobiliari, més continguts i un servei d’assessoria sobre temàtiques concretes adreçades a aquesta franja d’edat, com ho són l’oci (cultura, esports, viatges...), habitatge, ocupació, mobilitat (transport públic, Bus Nit, bicicleta, vehicles de mobilitat personal...) i orientació acadèmica i formativa (abandonament escolar, cicles formatius, batxillerat, proves de selectivitat, mobilitat internacional, programa Erasmus...).

Aquesta aposta es veurà reforçada per un nou canal Instagram amb publicacions diàries sobre aquests temes. Podeu seguir totes les novetats a @teiajove

Públics i espais diferents

El dinamitzador de Joventut, Marc Panal, explica que “el canvi d’orientació fa temps que s’estava covant i vam aprofitar el tancament del Casal del passat mes d’octubre amb motiu de la pandèmia per dur-lo a terme”.

Tot i que des del PIJ s’atenien consultes que anaven més enllà de l’adolescència, “fins ara, la imatge del Casal de Joves estava massa identificada amb els usuaris de 1r a 4t d’ESO, i això condicionava les accions de l’àrea”, que en ocasions podien quedar massa encotillades.

A la pràctica, la Regidoria s’ha reestructurat per especialitzar-se en dos àmbits: l’oferta per a adolescents de 12 a 16 anys (Que es mantindrà sota la marca "Casal de Joves") i l’oferta per als joves majors de 18 (Teià Jove). Entremig queden els nous i noies d’entre 16 i 18 anys, que poden optar per qualsevol de les dues en cada moment ja que totes dues són perfectament ampliables i compatibles.

Reneix la Comissió Jove

Els canvis a la Regidoria de Joventut coincideixen amb la reactivació de la Comissió Jove, un grup d'antics corresponsals a l'institut que aplega nois i noies que ja han arribat a la majoria d'edat o que estan a punt de fer els 18 anys i que tenen ganes de tirar endavant projectes lúdics i culturals, així com de participar de la vida social del municipi. De cara a l'estiu, aquesta Comissió està preparant una nit d'humor a la fresca.

Nou Pla Local de Joventut

En paral·lel, la Regidoria segueix treballant en l'elaboració del nou Pla Local de Joventut per als propers anys, amb la incorporació de les propostes de les entitats i els joves de la població, amb la previsió que es pugui enllestir a finals de 2021.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat