Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Teià lliura dos premis al ‘Talent creatiu i empresa’

Imprimir correu electrònic

Talent creatiuEl passat dissabte, 29 de maig, Teià va acollir el lliurament de dos guardons del projecte d’innovació juvenil Talent creatiu i empresa.

L’acte va tenir lloc a la sala d’actes de La Unió i va aplegar alguns dels alumnes i escoles d’art i disseny que participaven en la convocatòria, diversos veïns i veïnes del poble, representants de l’Ajuntament, d’Ainea Perfums, de la Barcelona Olfaction Week (BOW), del Beauty Cluster Barcelona i del Departament d’Educació de la Generalitat.

Segona edició

Talent creatiu i empresa és un programa de l’Àrea d'arts plàstiques i disseny del Servei d'Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Educació. El seu objectiu és introduir i afavorir la presa de contacte dels estudiants d’aquestes disciplines en el seu sector professional a través de l’acompanyament d’empreses i institucions.

Després del Maridatge dels Sentits del 2019, l’Ajuntament de Teià i Ainea Perfums van idear una col·laboració amb el Departament d’Educació per encarregar quatre “reptes” o propostes d’art, disseny i grafisme relacionades per a la següent edició del certamen. El resultat d’aquella experiència es va donar a conèixer el 29 de juny de 2020, en un acte públic als jardins de ca l’Antiga. 

Un dels “reptes” plantejats aleshores va ser la creació d’un trofeu especialment concebut per al concurs internacional de perfumeria Mouillette d’Argent. El guardó, obra de l’estudiant garrotxina Laura Fontdecaba, ha quedat definitivament instaurat, la qual cosa dona una idea de la confiança de l’Ajuntament de Teià en la inventiva dels joves.

jurat01Projectes guanyadors

Com l’any passat, un jurat format per persones vinculades al municipi, el sector de la perfumeria i el pàckaging van escollir els projectes guanyadors en cada categoria. Enguany han pres part alumnes del centres següents: Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, Arsenal Escola Municipal d'Art de Vilafranca del Penedès, Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida, Escola Massana Centre d'Art i Disseny de Barcelona, La Gaspar d’Igualada, Escola Municipal d'Arts Plàstiques i Disseny de Móra la Nova, Escola d'art i disseny EdRa de Rubí i Escola d'Art de Manresa.

OlotEl guanyador del repte al cartell del Maridatge va ser Auró Vernet, de l’Escola d’Art d’Olot. L’Ajuntament de Teià patrocina aquesta distinció amb un dron valorat en 500 euros. A més, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, va lliurar al director del centre, Toni López, una litografia signada per la pintora Anna Ballester com a present institucional.

MIMAME02Per la seva part, el mànager del Beauty Cluster Barcelona, Ivan Borrego, va ser l’encarregat de felicitar les tres alumnes de l’Escola Massana que va guanyar el premi a la creació del pàckaging per envasar i distribuir les fragàncies vencedores del concurs Mouillette d’Argent de 2020: Pepper & Pear i Agartha. Com a gratificació, les autores del pàckaging –Mireia Albareda, Marina Pulgar i Meritxell Romano (representades rere l’acrònim artístic MÍMAME)– van rebre un premi de 600 euros.

També van intervenir-hi un representant del Departament d’Educació, que va destacar el l’aposta dels organitzadors i la il·lusió dels alumnes i els seus professors, i Irene Gisbert, d’Ainea Perfums i coordinadora dels dos guardons, que en va lloar la qualitat.

Reconeixement públic

Com a reconeixement a la feina dels estudiants i les seves escoles, la sala d’exposicions de La Unió acull des del passat dia 13 una mostra amb tots els treballs presentats a la convocatòria d’enguany. L’exposició es pot visitar fins a diumenge vinent, 5 de juny.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat