Apreta intro per cercar
93 555 12 34
slider lletrescena

Propera edició:
Del 23 al 26 de març de 2023

Vols mantenir-te informat? clica aqui

Presentació

Olga Parra
Regidora de Cultura

Quan parlem de Literatura que podem portar a escena, tenim en compte la novel·la, però també la poesia i l’assaig, i alhora reivindiquem que sota aquest paraigua cal incloure-hi, a més, el text teatral, aquest gènere oblidat i ignorat pel públic, tot i que constitueix en ell mateix una important font de riquesa literària. D’altra banda, la creació teatral parteix, tradicionalment, d’un text literari en prosa o vers, que construeix una dramatúrgia, sobre la qual se sostenen i desenvolupen els diferents elements que li són inherents, com ara la interpretació o l’espai escènic. En qualsevol cas, cal mantenir un fi equilibri entre tots ells per arribar a generar la màgia d’un espectacle teatral.

Des de 1962, la comunitat teatral internacional celebra, cada any el 27 de març, el Dia Mundial del Teatre i s’organitzen diversos esdeveniments nacionals i internacionals per commemorar- ho. Quina millor ocasió que aquesta per datar el nostre festival Lletrescena a Teià, que, casual o no, s’escriu amb T de Teatre.

Lletrescena, que ara fa les seves primeres passes, vol treballar per esdevenir una festival de referència com a espai de reflexió i diàleg entre la Literatura i la creació teatral i, alhora, generar vincles i projectes comuns, començant, aquest any, pel trànsit entre Literatura i Teatre. Explorarem aquestes sinèrgies amb la participació d’escriptors, actors, directors, experts i investigadors teatrals i literaris, així com periodistes culturals, entre d’altres. I ho farem en formats diversos que aniran des de les converses o taules rodones a espectacles i accions, sempre amb la complicitat d’entitats, equipaments i agents culturals del municipi i la comarca, per assolir un arrelament local i territorial necessari i imprescindible.

No volem deixar passar l’oportunitat per fer el nostre petit homenatge a Molière amb motiu dels quatre-cents anys del seu naixement, com podreu comprovar al programa d’actes, que posarà la cirereta d’aquesta primera edició. Fem-li, doncs, els honors, just en començar tot portant les seves lletres a escena.

Dijous 24

Comença Lletrescena!
19:15 h, a l’Ajuntament
Presentació i inauguració del Lletrescena a càrrec d’Andreu Bosch, alcalde de Teià, i Olga Parra, regidora de Cultura.

Al vespre ... s’aixeca el teló:
Les dones sàvies de Molière

20 h, al teatre La Flor de la Palma
Un espectacle de Ricard Farré i Enric Cambray. Des del 2016 aquests dos actors no paren d’acumular actuacions i premis amb aquesta versió del clàssic, una obra divertida i fresca adaptada als temps actuals. Entrades 5€

Dissabte 26

Presentació del llibre El Teatre de Shakespeare en el seu context

12.45 h, al carrer Pere Noguera
Amb Jordi Coca, autor del llibre- Edicions 1984. Institut del Teatre - presentat per Miquel Desclot. Un estudi extens i alhora amè que permet veure el propòsit original de les obres de Shakespeare d’una manera diferent, ja que té en compte l’espectador comú de l’època.

Dissabte 26

Al vespre... s’aixeca el teló: Una Jornada particular

21.30 h, al teatre La Flor de la Palma
La Societat La Flor de La Palma presenta Una Jornada particular (Autors: Ettore Scola i Ruggero Maccar; traducció: Anna Madueño) dirigida per Jordi Almirall i interpretada per Glòria Prats, Roger Bosch, Carme Julià i Eduard Sàenz. Entrada 5 €

Dimarts 29


Escriure teatre

19 h, a la Biblioteca de Can Llaurador
Conversa amb la dramaturga Victoria Szpunberg sobre el procés d'escriptura d'un text teatral. L'autora, que properament estrenarà El pes d'un cos al TNC, reflexionarà al voltant de la creació d'una obra, amb la també dramaturga i conductora del club Llegir el teatre, Elisenda Guiu.
*l'acte s'havia de fer divendres 25

Dissabte 26


Mercat de llibres

D’11 a 13.30 h, al carrer Pere Noguera
La Llibreria Quatrecincu d'Alella i la Llibreria de la Diputació estaran tot el matí al carrer per ensenyar-nos totes les seves publicacions de teatre, novetats i les obres del autors convidats durant el cap de setmana. D’11 a 13.30 h, al carrer Pere Noguera

També durant el matí, per diferents carrers del poble, potser us trobeu amb una bici ben estranya: És una botiga o un escenari màgic? Si hi topeu, ja ens ho sabreu dir... Bicicadabra de llibres d’en Fèlix Brunet. D'11h a 13h

Dissabte 26

Presentació del llibre: Morir-ne disset

18 h, al teatre La Flor de la Palma
Amb Sergi Belbel, autor, director i traductor teatral i Anna Guitart, periodista cultural. Amb més de 20 obres teatrals editades, director del Teatre Nacional de Catalunya entre els anys 2006 i 2013, Sergi Belbel guanya el premi Sant Jordi 2021 amb la seva primera novel·la. Una conversa per descobrir l’obra i el motiu per entrar en aquest nou gènere.

Diumenge 27

Lletres familiars:
El viatge de James

11 h, a la CMC La Unió
a càrrec del Teatre Aula. Un espectacle familiar amb titelles i música creat a partir de l’adaptació del conte de Roald Dahl, James i el préssec gegant. Entrada gratuïta, aforament limitat.

Dissabte 26


Itinerari Escenes de lectura

10.45 h i a les 16.30h, al carrer Pere Noguera
Un recorregut per 5 racons singulars de Teià que esdevenen l’escenari imaginari de diversos fragments de les obres dels autors convidats en aquesta edició, dels quals en faran una lectura dramàtica actors i actrius de La Flor de La Palma. Entrada 5 € (gratuïta amb el carnet de la Biblioteca Can Llaurador).

Imprescindible la reserva prèvia d’entrades. Venda anticipada a compres.teia.cat. (Cal ser-hi 15 minuts abans)

Dissabte 26

Presentació del llibre Set comèdies i un ballet de Molière

12h, al carrer Pere Noguera
Amb Miquel Desclot, traductor de les obres de Molière -Proa-, presentat per Jordi Coca

Commemorem el 400 aniversari del naixement de l’autor francès amb aquest recull anostrat d’algunes de les seves obres que ha seleccionat Miquel Desclot.

Dissabte 26

Conversa: Portar un text narratiu a escena

19 h, al teatre la Flor de la Palma
Amb Eduardo Mendoza, escriptor, conversa amb Jordi Lara, guionista i escriptor. Eduardo Mendoza, un dels autors de novel·la més reconeguts, que també ha fet incursions en el teatre adaptant i escrivint textos. Amb Jordi Lara parlaran de motivacions i reflexions d’aquesta relació entre gèneres i de com podem fomentar la lectura de textos teatrals.

Diumenge 27

Negroni* de lletres
Conversa: Escriptors, actrius, directors... vull escriure!

12 h, al bosquet del Parc de can Godó. Amb Àngels Bassas, actriu i escriptora, Carles Batlle, director de teatre i escriptor, Marta Buchaca, dramaturga i guionista. Porten molts anys treballant en l’àmbit de les arts escèniques però també s’han atrevit a publicar novel·la. En parlarem i en llegiran fragments en veu alta, naturalment, tot degustant amb el públic un bon Negroni.
* (Còctel que combina a parts iguals campari, vermut vermell i ginebra amb una rodanxa de taronja)

Videos de Lletrescena 2022

Podeu visualitzar el Lletrescena en streaming des d'aquest web o be al nostre canal de Youtube

Presentació del llibre Set comèdies i un ballet de Molière

Negroni de lletres
Presentació del llibre: Morir-ne disset
Conversa: Portar un text narratiu a escena

Escriure teatre

lletrescenaPrograma
Descarrega't aquí el programa en PDF
Lletrescena 2022
Client 2
Client 3
Client 4
Client 5
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat