Apreta intro per cercar
93 555 12 34
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
XVII Caminada dels tres pobles
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Arrenquen a Teià les IX Jornades d’Ocupació

Imprimir correu electrònic

IXJornades 004Aquest matí, la masia de can Llaurador ha acollit la conferència inaugural de les IX Jornades d’Ocupació d’Alella, el Masnou i Teià, que enguany estan centrades en les amenaces i oportunitats associades a la intel·ligència artificial (IA) en el món laboral.

La sessió ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Teià, Gemma Rosell; l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i els regidors de Promoció Econòmica i Ocupació dels dos municipis: Lluís Ribas i Maria Llarás, així com l'assesor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Alella, Daniel Montes.

L’alcaldessa ha donat la benvinguda als assistents i ha fet un breu repàs de les activitats programades, que demà es traslladaran al Masnou i divendres es clouran a Alella. Per la seva part, l’alcalde del Masnou ha fet referència al “factor humà” de la IA, ja que darrere seu “hi ha l’intel·lecte” de les persones, i ha apel·lat a l’ètica per “entendre que és una eina que ha de ser de tothom”.

Nou paradigma

Davant d’una dotzena de oients, Emma de Llanos ha presentat la ponència titulada Descobrir la intel·ligència artificial: mites i realitats. La directora de Programes de Recursos Humans a EADA Business School ha abordat diversos aspectes, com ara el concepte de reskilling; és a dir, el reciclatge professional per desenvolupar noves funcions o ocupar un altre lloc de treball a través de l’adquisició de noves habilitats i competències. Per a la ponent, la IA és una “revolució tecnològica” que, com totes les anteriors, suposarà la desaparició de determinades ocupacions laborals i perfils professionals, la transformació d’altres i l’aparició de nous. Des d’aquesta perspectiva, “cal entendre la IA com una eina per amplificar l’ingeni humà i no per substituir-lo”.

IXJornades 009De Llanos ha posat alguns exemples d’aquests canvis en diferents àmbits: en màrqueting, la IA contribuirà a segmentar millor els diversos patrons de consumidors que té un producte; en el terreny comercial, simplificarà l’elaboració de pressupostos i preveurà l’èxit de les campanyes publicitàries; en matèria financera, analitzarà per endavant els riscos associats a determinades inversions; en el camp de les operacions i la logística, optimitzarà les rutes de transport, i en qüestions relacionades amb els departaments de recursos humans i selecció de personal, tant aviat farà el cribratge de currículums com podrà recomanar formació personalitzada a través d’assistents virtuals.

La conferenciant ha repassat l’impacte actual de la IA en la nostra vida quotidiana, sense defugir la seva cara més fosca: el dilema de la propietat intel·lectual i el debat –irresolt i complex– a l’entorn de l’ètica i la legalitat dels seus usos i aplicacions. En el torn de preguntes, alguns dels assistents han mostrat la seva preocupació pel risc d’exclusió de determinades persones o col·lectius, així com per la possible aparició i extensió social d’un sentiment de rebuig.

Entre les conclusions o aprenentatges de la sessió, hi destaquen dos missatges: la necessitat constant de seguir aprenent, “i d’aprendre a fer coses diferents”, ja sigui per aprofitar tots els recursos relacionats amb les nostres feina, o ja sigui per afavorir la transversalitat i les transicions professionals cap a nous sectors d’activitat.

Properes sessions

El programa de les IX Jornades d’Ocupació s’allargarà fins divendres.

Dijous 26 d’octubre. Edifici Centre (El Masnou)

De 9.30 a 11h, taller Com optimitzar el procés de recerca de feina amb la intel·ligència artificial, a càrrec de Carles Ribot, director creatiu, dissenyador i productor digital especialitzat en tecnologies immersives.

"L’objectiu del taller és aprendre a crear currículums i cartes de presentació personalitzades mitjançant Google Bard i ChatGPT, a més d’explica com la IA ens pot ajudar a entrenar-nos per a les entrevistes, practicant respostes a les preguntes més comunes".

D’11 a 11.30h, pausa cafè

D’11.30 a 13h, taller Com la intel·ligència artificial ens pot ajudar a ser més productius en la nostra feina diària, a càrrec de Carles Ribot.

"El taller donarà pautes per fer servir recursos d’IA que fem servir diàriament com Siri o Alexa per estalviar-nos tasques repetitives com dissenyar menús setmanals saludables, crear rutines esportives o planificar un viatge al millor preu, i així tenir més temps per a nosaltres".

Divendres 27 d'octubre. Can Lleonart (Alella)

De 9.30 a 11.30h, conferència Intel·ligència artificial i el seu impacte en el món laboral: oportunitats, reptes i solucions, a càrrec de Juanita Acevedo, coach experta en marca personal amb valors i mentora en transformació digital.

"La ponència parteix dels fonaments generals de la intel·ligència artificial com a factor imminent de KANVYO en la societat. Se centrarà en la relació entre la IA i les empreses pioneres en el seu ús, així com les que tenen intenció d’implementar-la en el futur. S’abordaran els avantatges i les conseqüències de l’aplicació de la IA en el mercat laboral per saber com afrontar des d’ara mateix aquests reptes"

Agenda

web panera.jpg
Dimarts, 02 abril - 29 abril
Biblioteca de can Llaurador
02.-marlara-21mar24.jpg
Diumenge, 14 abril
12:00
CMC La Unió
XBM CLUB D ESCRIPTURA.jpg
Dilluns, 15 abril
18:30
Biblioteca de can Llaurador
01. Estiraments.png
Dilluns, 15 abril - 15 abril
20:30 - 21:30
CMC La Unió
11. Francés.png
Dimarts, 16 abril - 16 abril
09:30 - 11:00
Masia Can Llaurador
12. Inglés.png
Dimarts, 16 abril - 16 abril
17:30 - 19:00
Masia Can Llaurador
10. Banda Municipal de Teià.png
Dimarts, 16 abril - 16 abril
20:45 - 22:30
04. Cerveces.png
Dimecres, 17 abril
19:00
12. Inglés.png
Dijous, 18 abril - 18 abril
09:30 - 11:00

Exposicions

Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai
CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat