Apreta intro per cercar
93 555 12 34
 
 
Activitats culturals a Teià
Programació esportiva a Teià 2023-24 (infoesports)
 
 
 
 
Activitats culturals a Teià
Activitats culturals a Teià
Programació esportiva a Teià 2023-24 (infoesports)
Programació esportiva a Teià 2023-24 (infoesports)
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Art contemporani internacional i fotografia d’autor, a la Biblioteca

Imprimir correu electrònic
Mitjà

AAMA 12set01Fins al 28 de setembre es pot visitar a la Biblioteca Municipal can Llaurador l’exposició AAmA 2023. Coincidint amb la 20a edició d’Asian & African & Med & Eur and Americas International Art Exhibition (AAmA), el passat dia 12 es va inaugurar a Teià aquesta mostra itinerant d’art contemporani. El responsable de fer-ho va ser el seu impulsor, l’acadèmic xinès Qi Luo, acompanyat de l’altre comissari de l’exposició, el professor Rafael Romero. Per a ell, “és art d’altíssima qualitat. Art esperançador, art pal·liatiu, art transformador, art reflexiu; el millor art per a temps convulsos”.

Romero va lloar “el genial artista” Qi Luo “i el seu equip curatorial i acadèmic” per motivar els seus amics d’arreu del globus a participar-hi “amb el millor de cadascun, sense grandiloqüències, sense galeristes i sense mercats agressius de l’art per. D’aquesta manera, AAmA arriba a tants països, a tants ciutadans i a tantes classes socials, edats i condicions”.

QiLuoActe inaugural

L’acte inaugural va comptar amb la presència de la tinent d’alcaldia Èrica Busto, així com de l’exregidora de Cultura, Olga Parra. Busto va lliurar al doctor Qi Luo un diploma d’agraïment per la seva feina i visita, i la directora de l’equipament, Teresa Sauco, va obsequiar-lo amb un lot de llibres sobre el municipi, l’il·lustrador Antoni Batllori Jofré i el ninotaire Toni Batllori.

Qi Luo, al seu torn, va regalar a la Biblioteca el catàleg d’AAMA 20, on apareixen els artistes participants i totes les seus expositives a nivell mundial, incloent-hi Teià. A continuació, Qi Luo va fer una demostració de cal·ligrafia tradicional xinesa –sota el títol Vinc de l’Orient Llunyà– i va escriure amb ideogrames un poema de Federico García Lorca que es pot veure a la sala polivalent de la biblioteca, al costat de la resta d’obres, “com a mostra d’amistat i germanor entre les persones i les cultures”.

AAMA obres160 obres de 50 nacionalitats

Qi Luo és l’ideòleg i el propulsor d'AAmA. La iniciativa va ser prendre forma fa dues dècades amb la voluntat d’acostar l’art contemporani, tant nacional com internacional, als ciutadans de les zones remotes i rurals del seu país.

Actualment la mostra s’ha estès arreu i combina un doble format –a través de vídeo i obres presencials– que s’exhibeixen en diferents institucions museístiques i culturals d’arreu del món, amb caràcter itinerant (a la capçalera d'aquesta notícia trobareu un vídeo en el qual apareix la Biblioteca de Teià, com a referent a l'Estat espanyol). 

L'objectiu del projecte és mostrar a la ciutadania el moment actual de l'art contemporani al món, amb un missatge conciliador: “Les obres s’adrecen a l’ànima de l’espectador per dir-li que tot el dolent es pot revertir si hi ha voluntat i si hi ha un retorn a l’ésser i a la seva part més íntima i sensible”.

Enguany, i fruit de la col·laboració amb la Universitat de Barcelona, la Biblioteca can Llaurador se suma a aquest projecte acollint una de les fases d’itinerància d’AAMA 20. En concret, a Teià es poden veure obres de setze autors: Arlindo Arez, Giovanni Cerri, Julio César Ortega, Maria Jannelli, Ovidiu Petca, Renato Galbusera, Shin Youngho, Silvia Alcalá, Silvio Ferragina, Vicky Tsalamata i Tian Luo, a més de sengles creacions del comissari Rafael Romero i del mateix Qi Luo. Complementàriament, els públic també hi pot veure el vídeo oficial del certamen, que mostra en format audiovisual les obres dels 160 artistes de 50 països que participen en aquesta edició.

centenari català rocaEl primer gran fotògraf

En paral·lel a l’AAmA, el rebedor de la Biblioteca acull fins al 22 de setembre una exposició de petit format per donar a conèixer la trajectòria vital i artística de Francesc Català-Roca (Valls, 1922 – Barcelona, 1998). La mostra es titula Francesc Català-Roca, el primer fotògraf i ha estat produïda pel Departament de Cultura, coincidint amb el centenari de l’autor.

Català-Roca és el fotògraf català més important del segle XX, a l’altura de les primeres figures de la fotografia universal. El seu arxiu –format per 250.000 imatges– és un retrat de la vida quotidiana del segle XX a Espanya: les ciutats, els pobles, els paisatges i també els protagonistes de la cultura.

Després de treballar amb el seu pare per al Comissariat de Propaganda de la Generalitat durant la Guerra Civil, va mantenir viu l’esperit d'avantguarda al llarg del franquisme i va obrir camins a tota una generació. Conscient de la importància de la imatge, va ser pioner a l’hora d’inserir la fotografia en la publicitat, va trencar els estrets marges que el món de l'art reservava a la fotografia documental introduint-la a les galeries, va aplicar la fotografia al disseny i l’arquitectura, i va il·lustrar milers de llibres, cartells i revistes.

Agenda

club d escriptura amb vicenç llorca.jpg
Dilluns, 11 Desembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador
Passejada marxa nòrdica.jpg
Dimarts, 12 Desembre - 12 Desembre
08:00 - 16:30
hora del conte.jpg
Dimarts, 12 Desembre
17:30
WEB TURANDOT.jpg
Dimecres, 13 Desembre
19:30
Biblioteca de can Llaurador
club du livre.jpg
Dijous, 14 Desembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador
club de lectura.jpg
Divendres, 15 Desembre
18:00
Biblioteca de can Llaurador
Celler de Can Roda.png
Dissabte, 16 Desembre - 16 Desembre
11:00 - 13:00
Sin título.png
Dissabte, 16 Desembre
11:00
Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
PESSEBRE ARTÍSTIC.JPG
Dissabte, 16 Desembre - 14 Gener
18:00 - 20:30
CMC La Unió

Exposicions

marato tv3 imatge.jpg
15 Novembre - 23 Desembre
PARADA DE LLIBRES PER A LA MARATÓ DE TV3
Biblioteca de can Llaurador

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat