Apreta intro per cercar
93 555 12 34
 
 
Activitats culturals a Teià
Programació esportiva a Teià 2023-24 (infoesports)
 
 
 
 
Activitats culturals a Teià
Activitats culturals a Teià
Programació esportiva a Teià 2023-24 (infoesports)
Programació esportiva a Teià 2023-24 (infoesports)
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

El ple aprova les delegacions d'Alcaldia i torna a enviar les NPU a la Generalitat

Imprimir correu electrònic

ple organitzacióEl passat dimecres, 28 de juny, es va celebrar el ple d’organització de l’Ajuntament de Teià amb l’objectiu d’establir l’organització del cartipàs, així com el funcionament del plenari i de la resta d’òrgans de govern i gestió del consistori: periodicitat de les sessions, creació i composició de les comissions informatives permanents i nomenament de representants de la corporació en altres ens i organismes col·legiats.

L’alcaldessa, Gemma Rosell, va donar compte al ple de les resolucions dictades sobre aquestes qüestions i els grups municipals es van donar per assabentats. Com fins ara, el ple celebrarà les seves sessions ordinàries el tercer dijous dels mesos de gener, març, maig, juliol, setembre i novembre, a les 20.30h.

A més de les comissions informatives permanents, que es reuniran almenys un cop al mes llevat de l’agost, el portaveu de JxCat, Francesc Ribas, va sol·licitar que la comissió especial de suggeriments i reclamacions de la ciutadania recuperi també aquesta periodicitat.

Representació en òrgans col·legiats

D’acord amb criteris de representació i proporcionalitat, el ple va acordar la designació dels seus membres en diversos organismes, com els consells municipals de Cultura, Educació, Esports i Cooperació.

La Mancomunitat de Serveis d’Alella, el Masnou i Teià, que supervisa la gestió del servei de deixalleria i el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, reserva tres cadires per a Teià: una de les vicepresidències, que serà exercida per l’alcaldessa; una plaça per a la regidora de Medi Ambient, Montse Riera; i una altra per als grups de l’oposició, que serà ocupada successivament del PP, el PSC i JxCat al llarg del mandat.

L’alcaldessa exercirà la representació del municipi en el Consell d’Alcaldies del Maresme, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), el Consorci del Parc de la Serralada Litoral, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, el Consorci de Residus del Maresme, l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) i el Consorci Localret. Com a alcaldessa i responsable de l’àrea d’Urbanisme, Gemma Rosell també exercirà aquesta funció en totes les juntes de compensació existents al municipi.

Per la seva part, la regidora d’Infància i Educació serà la representant de Teià en el Consorci per a la Normalització Lingüística, els consells escolars de l’Escola El Cim i de l’Escola Bressol Municipal Els Galamons, així com en les comissions de garanties d’admissió del Departament d’Educació per al segon cicle d’educació infantil, primària i secundària.

El titular de Promoció Econòmica i Turisme, Lluís Ribas, serà el representant teianenc en els dos consorcis de promoció turística del territori –Costa del Maresme i Denominació d’Origen Alella– i la Xarxa Local Consum de la Diputació de Barcelona. Per últim, la responsable de Cooperació, Montse Tarradas, serà la veu de Teià en el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

D’altra banda, la Junta de Govern Local quedarà constituïda per l’alcaldessa i dos regidors de cadascun dels grups que integren el govern: Abel Ballesteros i Núria Andinyac per part de GdT, i Èrica Busto i Lluís Ribas per part de CaT-ERC.

Retribucions i assistències

Amb el vot favorable de GdT i CaT-ERC i l’abstenció de tota la resta, el ple va donar continuïtat als imports aprovats el passat 30 de gener pel que fa a les retribucions i assistències del càrrecs electes.

Tant l’alcaldessa com la majoria de membres de la corporació percebran indemnitzacions per la seva participació en les diverses instàncies de govern i control, amb data retroactiva del 17 de juny, d’acord amb la taula següent:

assistències

D’altra banda, els regidors Montse Riera, Montse Tarradas i Marià Espel rebran a partir del mes de juliol una retribució bruta mensual de 787,5 euros per una dedicació parcial de 15 hores setmanals.

Tercera versió de les NPU

A continuació es va sotmetre a aprovació la remissió de les Normes de Planejament Urbanístic (NPU) de Teià a la Generalitat de Catalunya per a la seva aprovació definitiva. Era la tercera vegada després del 5 de desembre de 2022 i del 22 de maig de 2023 que es complimenta aquesta tràmit com a conseqüència de les esmenes advertides per la Direcció General d’Urbanisme.

En les ocasions anteriors, GdT i Gemma Rosell s’hi van abstenir. Ahir hi van votar a favor, al costat d’CaT-ERC. La seva portaveu, Èrica Busto, va ressaltar “la importància de tenir un planejament urbanístic del segle XXI i no el que ara tenim”, que es remunta al 1990 com a conseqüència de l’anul·lació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per part del Tribunal Superior de Justícia. La resta de portaveus van apel·lar a la “coherència” amb els seus posicionaments previs sobre aquesta qüestió i van tornar a abstenir-se.

Un cop remeses les NPU, és previst que aquestes passin a l’aprovació inicial per la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona de finals de juliol i posteriorment a la Comissió de Territori de Catalunya per a la seva aprovació definitiva, abans de ser publicades al Diari Oficial de la Generalitat per a la seva entrada en vigor.

El ple va finalitzar amb el sorteig per designar els membres de les meses que hauran de constituir-se amb motiu de les eleccions a Corts Generals del 23 de juliol.

Agenda

club d escriptura amb vicenç llorca.jpg
Dilluns, 11 Desembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador
Passejada marxa nòrdica.jpg
Dimarts, 12 Desembre - 12 Desembre
08:00 - 16:30
hora del conte.jpg
Dimarts, 12 Desembre
17:30
WEB TURANDOT.jpg
Dimecres, 13 Desembre
19:30
Biblioteca de can Llaurador
club du livre.jpg
Dijous, 14 Desembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador
club de lectura.jpg
Divendres, 15 Desembre
18:00
Biblioteca de can Llaurador
Celler de Can Roda.png
Dissabte, 16 Desembre - 16 Desembre
11:00 - 13:00
Sin título.png
Dissabte, 16 Desembre
11:00
Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
PESSEBRE ARTÍSTIC.JPG
Dissabte, 16 Desembre - 14 Gener
18:00 - 20:30
CMC La Unió

Exposicions

marato tv3 imatge.jpg
15 Novembre - 23 Desembre
PARADA DE LLIBRES PER A LA MARATÓ DE TV3
Biblioteca de can Llaurador

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat