Apreta intro per cercar
93 555 12 34
 
 
Activitats culturals a Teià
Programació esportiva a Teià 2023-24 (infoesports)
 
 
 
 
Activitats culturals a Teià
Activitats culturals a Teià
Programació esportiva a Teià 2023-24 (infoesports)
Programació esportiva a Teià 2023-24 (infoesports)
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Teià commemora el Dia de l'Orgull LGTBI+

Imprimir correu electrònic

28juny2023El 28 de juny és el Dia Internacional per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals, Intersexuals, Queer i altres identitats sexuals i de gènere (LGTBI+). Aquesta data commemora la lluita per la igualtat de drets d’aquestes persones, que pren com a referent històric la resposta protagonitzada l’any 1969 per la comunitat homosexual de Nova York contra les vexacions i la repressió policial.

Des de l’any 2016, l’Ajuntament de Teià se suma al Dia de l’Orgull o Dia de l’Alliberament LGTBI+ per fer palès el compromís del municipi amb la diversitat sexual i afectiva, així com per expressar el seu suport a les reivindicacions d’aquests col·lectius i condemnar qualsevol tipus de violència i discriminació.

Avui, per donar visibilitat a aquesta commemoració, s’ha penjat la bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí al balcó del consistori. A més, aquesta tarda el carrer de Pere Noguera es guarnirà amb banderetes per representar totes les relacions afectivo-sexuals.

En l’àmbit institucional, l’Ajuntament s’ha adherit a la declaració promoguda pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, que diu així:

“Encara avui l’orientació sexual i la identitat de gènere condicionen la vida de les persones en una societat binària i heteronormativa, que sovint exclou la diversitat sexual i de gènere, i vulnera els drets de les persones LGBTI+. Per això, el 28 de juny reivindiquem el dret de les persones a ser com vulguin ser i a poder viure la seva identitat amb plenitud en totes les etapes de la vida, sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències.

Reivindiquem el dret de la infància a expressar la seva identitat de gènere sense que vingui cap autobús a negar-ne l’existència. El dret d’adolescents i joves a no patir assetjament a l’escola i a expressar-se lliurement en espais de lleure o esportius. El dret a caminar pel carrer sense por, rebre insults ni patir agressions per ser qui som o per anar agafats de la mà amb la parella. El dret a formar una família amb una persona del mateix sexe i que no et preguntin pel «pare» i la «mare».

El dret a no ser descartat en l’accés a un lloc de treball pel fet de ser una persona trans* i el dret que l’Administració et tracti amb el gènere amb què t’identifiques. El dret d’accedir a recursos i serveis especialitzats tant si vius en una gran ciutat com en un micropoble. El dret de les persones grans a no haver de tornar a l’armari quan perden la seva autonomia personal i han de viure en una residència.

Uns drets que són fruit de molts anys de lluites i que s’han de defensar dia a dia i des de tots els àmbits, seguint el fil vermell de les persones LGBTI+ que el 1969 van liderar la revolta de Stonewall fartes de la repressió policial i de l’exclusió social que patien. De les dones trans* que el 1977 van posar el seu cos davant la policia durant la primera manifestació LGBTI+ que va tenir lloc a Barcelona, en protesta per una llei franquista que criminalitzava el col·lectiu. Del moviment associatiu que durant la dècada dels 80 i els 90 va impulsar campanyes d’educació sexual per a tota la població per aturar el VIH o de les entitats que han persistit durant anys fins a aconseguir l’aprovació de lleis d’igualtat i combatre l’LGBTI-fòbia en tots els àmbits de la societat. Totes aquestes lluites han fet de Catalunya un país capdavanter en la lluita a favor de la justícia i els drets humans.

Uns drets que des dels poders públics s’han de preservar a partir del desplegament de les lleis d’igualtat i de polítiques públiques que garanteixin l’accés de totes les persones als recursos i serveis a tot el territori, tal com fem des de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI (SAI), recentment reconeguda per la Comissió Europea amb el premi Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat.

Uns drets que han d’interpel·lar el conjunt de la societat, perquè s’exerceixin i es defensin de manera col·lectiva”.

L’Orgull més gran

Enguany, la commemoració del 28 de juny coincideix amb la negativa d’alguns partits polítics com el PP i Vox perquè la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí pugui lluir en algunes institucions, i amb la publicació de les últimes dades de l’Observatori Contra l’Homofòbia i dels Mossos d’Esquadra, segons les quals durant el primer trimestre de 2023 s’haurien triplicat les denúncies per agressions homòfobes en relació al mateix període de l’any passat.

Justament ahir, la Generalitat va llançar una campanya de sensibilització ciutadana anomenada L’Orgull més gran per donar visibilitat a les persones grans d’aquest col·lectiu, perquè no es vegin obligades a tornar a l’armari a mesura que perden autonomia: “Quan les persones LGBTI+ es fan grans i han de fer ús d’un centre de dia o una residència poden trobar-se en un nou entorn que nega la seva identitat de gènere o orientació sexual, i que les discrimina per aquest motiu. Per això, cal que el dret a viure l'orientació sexual i la identitat de gènere amb plena llibertat pugui garantir-se al llarg de tota la vida”.

Agenda

club d escriptura amb vicenç llorca.jpg
Dilluns, 11 Desembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador
Passejada marxa nòrdica.jpg
Dimarts, 12 Desembre - 12 Desembre
08:00 - 16:30
hora del conte.jpg
Dimarts, 12 Desembre
17:30
WEB TURANDOT.jpg
Dimecres, 13 Desembre
19:30
Biblioteca de can Llaurador
club du livre.jpg
Dijous, 14 Desembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador
club de lectura.jpg
Divendres, 15 Desembre
18:00
Biblioteca de can Llaurador
Celler de Can Roda.png
Dissabte, 16 Desembre - 16 Desembre
11:00 - 13:00
Sin título.png
Dissabte, 16 Desembre
11:00
Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
PESSEBRE ARTÍSTIC.JPG
Dissabte, 16 Desembre - 14 Gener
18:00 - 20:30
CMC La Unió

Exposicions

marato tv3 imatge.jpg
15 Novembre - 23 Desembre
PARADA DE LLIBRES PER A LA MARATÓ DE TV3
Biblioteca de can Llaurador

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat