Apreta intro per cercar
93 555 12 34
Pressupostos participatius 2024
Lletrescena 2024
Mostra literària 2024
Butlletí municipal 151 - febrer
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Lletrescena 2024
Lletrescena 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
Butlletí municipal 151 - febrer
Butlletí municipal 151 - febrer
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Deu joves de Teià participaran en un projecte d’intercanvi a Itàlia

Imprimir correu electrònic

Intercanvi jovesFins al 20 de juny, qualsevol persona de Teià que tingui entre 15 i 18 anys pot viatjar de franc a la Toscana aquest estiu i col·laborar en un projecte de sensibilització ambiental a Massarosa. Les persones interessades únicament han de fer dues coses. En primer lloc, enviar una carta de presentació a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. explicant qui sou i per què hi voleu anar, i, en segon lloc, enregistrar un vídeo de menys de 5 minuts o redactant un text de 250 paraules com a màxim parlant de qualsevols d’aquests temes: els valors fundacionals de la Unió Europea, els reptes de futur del medi ambient o l’agermanament entre Teià i Massarosa.

Iniciativa institucional

La iniciativa és fruit del protocol institucional signat el passat 5 de maig entre la delegació del municipi agermanat, encapçalada per l’alcaldessa Simona Barsotti, i per l’Ajuntament de Teià, representat per Andreu Bosch, coincidint amb la seva visita al Maridatge dels Sentits.

Aquest conveni és el primer pas estipular un programa d'intercanvi entre estudiants dels dos municipis que promogui “el desenvolupament d’habilitats socials, consciència i expressions culturals, coneixement del territori i del medi ambient” a través d’un ampli ventall d'activitats educatives i formatives. En aquest sentit, aquest “memoràndum d’entesa” assenta les bases, d’ara endavant, per a futurs intercanvis “en temes d'interès comú” en l’àmbit educatiu, turístic o cultural.

Objectius

Els objectius principals de l'intercanvi són “el creixement personal dels participants i l'expansió dels seus horitzons culturals” compartint “espais en comú” que estimulin la curiositat i l’educació solidària. La proposta també té com a finalitat “desenvolupar la consciència de la valorització de territori i protecció del medi ambient”.

Calendari

L’estada tindrà una durada de vuits dies, entre el 15 i el 25 d’agost. Les dates definitives de sortida i arribada es concretaran més endavant, segons l’oferta de vols disponible.

Activitats previstes

L’intercanvi planteja diverses activitats de descoberta del medi relacionades amb els valors naturals del territori i els efectes provocats per l’incendi forestal que s’hi va produir el juliol de 2022.

Després de ser rebuts a l’ajuntament, els participants faran un itinerari pel llac de Massaciuccoli per conèixer la flora i la fauna autòctones; faran una sortida en barca pels canals adjacents per observar les bilance de pesca (palafits de fusta típics d’aquest entorn lacustre); passejaran en bicicleta per la ruta de la Via delle Erbe e dei Fiori; visitaran la vil·la i les termes romanes de la població; realitzaran diverses activitats a la Biblioteca Municipal de Villa Gori; participaran en els tallers de perfumeria oferts per l’empresa Oligea, i gaudiran de l’entorn i els atractius de dos oasis d’art i natura com il Giardino di Manipura i el Podere Lovolio.

L’estada es completarà amb algunes sortides de camp per conèixer sobre el terreny com les diverses fases del devastador incendi de l’any passat i com s’està recuperant el territori cremat, amb la col·laboració dels representants de Protecció Civil i forestal.

Despeses i allotjament

L’estada és totalment gratuïta per als nois i noies de Teià que s’hi avinguin. El viatge en avió serà sufragat per l’Ajuntament de Teià, mentre que la manutenció i els desplaçaments interns seran assumits per l’Ajuntament de Massarosa. Durant la seva estada, els participants s’allotjaran a les instal·lacions de La Brilla, on rebran també l’esmorzar i el sopar tenint en compte les possibles al·lèrgies o intoleràncies alimentàries.

Acompanyants

Per garantir el bon funcionament de l’intercanvi, els joves hauran de ser puntuals, respectuosos amb l’organització i el medi ambient, i hauran de participar en totes les activitats previstes sense prendre cap iniciativa personal sense l'autorització dels responsables del programa.

Per això, els deu participants aniran acompanyats de dos responsables de la Regidoria de Joventut de Teià, que vetllaran per l’observació de les normes de conducta, coordinaran les activitats docents programades i tindran cursa de les necessitats dels nois i noies.

Agenda

web taller animals del parc OK.jpg
Dimarts, 27 Febrer
17:30
web LaVidaBohemia-2.png
Divendres, 01 Març
19:00
casa pol.jpeg
Dissabte, 02 Març
11:00
XBMLa Colla Superlectora.png
Dimarts, 05 Març
17:00
Biblioteca de can Llaurador
enemic meu.jpg
Dimecres, 06 Març
19:15
Biblioteca de can Llaurador
Cartell xarxes GR Expo2024.png
Divendres, 08 Març
19:30
cartell.jpg
Dissabte, 09 Març - 09 Març
06:00 - 19:30
Rotonda Inici de la riera
7.Visita al Celler Marfil.png
Dissabte, 09 Març
11:00

Exposicions

web expo sueño en verso CUBIERTA RECORTADA.jpg
02 Març - 26 Març
"SUEÑO EN VERSO"
Biblioteca de can Llaurador
Cartell xarxes GR Expo2024.png
08 Març - 28 abril

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat