Imprimir aquesta pàgina

Més restriccions d’aigua a causa de la sequera

13 Març 2023 ~

sequera aixetaA causa de la sequera, el passat 2 de març va entrar en vigor el decret llei de la Generalitat de Catalunya pel qual s’activa la fase d’excepcionalitat per risc de desabastament al sistema Ter-Llobregat de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

El passat 25 de novembre, la Generalitat ja va publicar una resolució que declarava l’estat d’alerta hidrològica i activava les restriccions dels consums previstos per aquesta situació sobre un total de 202 municipis, entre els quals hi havia Teià i la resta de poblacions del Maresme. Aleshores, la dotació d’aigua de boca en l’àmbit domèstic es va limitar a 250 litres per persona i dia.

Des de llavors, ha plogut molt poc i el volum de reserves dels embassaments ha seguit davallant fins a situar-se a l’entorn del 27%. Amb el nou decret i el pas de la fase d’alerta a la d’excepcionalitat, les restriccions per al consum d’aigua de boca passen a 230 litres diaris per persona.

Podeu seguir l'evolució de la sequera en aquest enllaç. També podeu resoldre els vostres dubtes sobre els usos permesos clicant aquí.

Restriccions principals

- Usos agrícoles, industrials i recreatius: Des del 2 de març, s’ha de reduir un 40% el consum d’aigua destinada a usos agrícoles i un 15% per a usos industrials i usos lúdics.

- Jardins i zones verdes: S’estableix la prohibició del reg de zones verdes públiques i jardins privats, en especial de gespa. En aquest sentit, només es permet el reg gota a gota o amb regadores per mantenir viu l’arbrat, en les hores de menor insolació (de 20 a 8 h).

- Neteja de carrers: Es prohibeix netejar els carrers i la via pública amb aigua potable.

- Piscines: És totalment prohibit d’omplir piscines i únicament s’admet el reompliment parcial de les que disposin d’un sistema de recirculació d'aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària.

- Neteja de vehicles: Fora dels túnels de rentat i establiments especialitzats, no es permet rentar cotxes a particulars amb mànega d’aigua. Només es possible netejar vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda.