Ple municipal online
 
Restriccions d’aigua a causa de la sequera
 
 
Ple municipal online
Ple municipal online
 
 
Restriccions d’aigua a causa de la sequera
Restriccions d’aigua a causa de la sequera
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
 
Ple municipal online
 
Restriccions d’aigua a causa de la sequera
previous arrow
next arrow

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Teià posarà en marxa la tercera planta solar pública

Imprimir correu electrònic

plaques escola poliesportiuLa Junta de Govern Local celebrada el passat 12 de gener va aprovar inicialment el projecte per instal·lar una planta solar fotovoltaica a l’Escola El Cim redactat per Enginyeries EngiVert. Es tracta d’un sistema de producció d’energia per a l’autoconsum que s’ubicarà sobre la coberta del nou l’edifici d’educació infantil (a la fotografia, identificada amb color groc).

Mitjançant aquesta actuació, que se suma a les ja realitzades a l’edifici de l’Ajuntament i el poliesportiu, el municipi augmenta la seva aposta per l’autosuficiència i per reduir la importació d’energia procedent de la xarxa a partir de recursos renovables i autogestionables.

La regidora de Medi Ambient, Montse Riera, explica que aquestes mesures s’inscriuen en el marc de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides: “En concret, l’ODS 13 sobre l’adopció de mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes”. La responsable municipal també destaca el compromís de la Diputació de Barcelona, que ha finançat les actuacions amb prop de 50.000 euros procedents del Programa específic de resiliència local del Pla de concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023.

Característiques de la planta

La nova instal·lació trigarà dos mesos a entrar en funcionament des del moment que s’iniciïn els treballs.

La planta seguirà una orientació sud-est de 44 graus i tindrà una inclinació de 15 graus. El generador solar constarà de dos inversors, cadascun dels quals donarà cobertura a un parell de subcamps de plaques.

En total s’hi instal·laran 75 panells solars de 2 metres d’altura per 1 metre d’amplada, amb una potència pic instal·lada de 29.250 kWp i una producció anual prevista de 40.181 quilowatts hora (kWh). A grans trets, es calcula que la instal·lació serà excedentària; és a dir, que cobrirà la demanda pròpia de l’equipament durant tot l’any i generarà cada mes un excedent energètic que serà injectat a la xarxa general.

L’autoconsum estimat oscil·larà entre els 1.348 kWh del mes de desembre i els 4.376 de juliol. En còmput anual, es preveu que la planta insufli a la xarxa 5.887 kWh, que la companyia elèctrica té l’obligació de compensar la diferència.

Monitoratge i control remot

Els quadres de protecció i comandament dels inversors inclouen un interruptor magnetotèrmic automàtic i un descarregador de sobretensions de xarxa. Dels quadre sortirà un línia que es connectarà al quadre general de l’edifici.

La instal·lació comptarà amb un sistema de monitoratge via Internet que enregistrarà les dades dels inversors i que disposarà d’un port connectat a un servidor per supervisar-ne el funcionament remotament. Aquest dispositiu també garantirà en temps real que la instal·lació funcioni en règim d’autoconsum i en limitarà la potència en cas que la producció sigui superior al consum de l’edifici.

Pressupost i garantia

El pressupost d’aquesta actuació és de 47.412 euros (IVA inclòs). L’import inclou el transport, muntatge i posada en funcionament de la instal·lació, la seva legalització davant del Departament d’Empresa, la monitorització de la producció via Internet, les tasques de conservació del primer any, així com la redacció d’un pla de manteniment.

Tant els elements subministrats com la instal·lació en el seu conjunt estaran protegits davant defectes de fabricació, manipulació o disseny per una garantia de dos anys; excepte els mòduls fotovoltaics, que tindran una garantia serà de 15 anys a partir de la data de la signatura de l’acta de recepció.

panells ajuntamentLa primera, a l’Ajuntament

La primera planta solar de titularitat municipal es va instal·lar l’any passat al terrat de l’Ajuntament, d’acord amb el projecte redactat per Vivim Solar. En aquest cas, el nombre de mòduls ascendeix a 18, amb una potència pic instal·lada de 6.120 kWp i una generació fotovoltaica estimada de 9.168 kWh anuals, amb puntes de 371 kWh al desembre i de 1.164 al juliol.

Com en el cas anterior, el control de la producció, del consum de xarxa i dels excedents es fa mitjançant un sistema de software per control remot incorporat a l’inversor de la instal·lació. El cost d’aquesta actuació va ser de 20.998 euros (IVA inclòs).

plaques poliesportiuLa segona, al poliesportiu

La segona instal·lació es va fer a la coberta del pavelló poliesportiu, també a càrrec de Vivim Solar. Es tracta d’un camp de plaques format per 43 unitats col·locades en un angle de 45 graus, amb una potència pic instal·lada de 15.910 kWp i un rendiment anual previst de 25.423 kWh, amb puntes de 1.346 kWh al desembre i de 2.719 al juliol. D’aquesta producció, es considera que 25.093 kWh seran autoconsumits directament pel poliesportiu i que 330 kWh seran injectats a la xarxa en forma d’excedents. La planta solar també està equipada amb un sistema de control remot i el seu cost total, claus en mà, va ser de 30.481 euros.

Agenda

Romà Vallès.jpg
Divendres, 02 Juny - 23 Juliol
toilet 7.jpg
Diumenge, 11 Juny
18:30
Concert Quartet Melt La Palma_2023_xarxes.jpg
Diumenge, 11 Juny
19:00
Teatre de la Flor de la Palma
XBM Targeta La Colla Superlectora.png
Dimarts, 13 Juny
17:00
Biblioteca de can Llaurador
6-2022[1].jpg
Dimarts, 13 Juny
20:00
Ajuntament de Teià
XBM un viatge inoblidable 0K.jpg
Dimecres, 14 Juny
17:30
la-segona-estrella.jpg
Dimecres, 14 Juny
19:15
Biblioteca de can Llaurador
joan_ramon_marina_-_facundo_santana.jpg
Dijous, 15 Juny
18:00
Biblioteca de can Llaurador
web club de lectura.jpg
Divendres, 16 Juny
18:00

Exposicions

expo boques de rosa i vori 2.jpg
03 Juny - 30 Juny
06 Romà Vallès a Teià Foto Joan Casellas Arxiu Aire1.jpg
02 Juny - 23 Juliol

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar