Imprimir aquesta pàgina

Dones 21 celebra 20 anys de lluita feminista

27 Novembre 2022 ~

ManifestDivendres al vespre, 25 de novembre, una trentena de persones es va sumar a la celebració del vintè aniversari del Grup d'Opinió Dones 21 de Teià, en el marc dels actes del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

En el moment d'accedir a la Biblioteca de can Llaurador, tothom va ser obsequiat amb un llibret sobre la trajectòria d'aquest col·lectiu feminista i amb una poma, pel seu simbolisme.

Les regidores Èrica Busto i Nico Widmer van ser les encarregades de donar la benvinguda i de felicitar l'entitat en nom de l'Ajuntament. També hi eren l'alcalde, Andreu Bosch, i les regidores Montse Riera i Olga Parra.

La salutació va anar seguida de la lectura del manifest institucional, a càrrec de diverses representants del Dones 21.

L'acte va incloure la projecció d'un muntatge audiovisual sobre la història de l'entitat i amb una xerrada de la directora de l'Observatori Cultural de Gènere, M. Àngels Cabré.

L'escriptora i crítica literària va fer un repàs del moviment feminista des dels inicis fins l'actualitat, i va incidir en onze aspectes:

- Violència obstètrica
- Cosificació
- Violència política
- Sostre de vidre
- Transexualitat
- Presència en el món de la cultura
- Drets sexuals i avortament
- Ventres de lloguer
- Prostitució
- El vel a Occident
- Noves masculinitats

Defensa2Un cop finalitzat el col·loqui, públic i organitzadores van brindar amb una copa de cava.

L'exposició restrospectiva 20è aniversari de Dones 21 es podrà visitar a la Biblioteca fins al 3 de desembre.

Defensa personal

L'endemà al matí, Francesc Jurado, de Budo Kaisendo, i Joan Carles Sànchez, de Dozenryu Dojo, van dirigir un taller de defensa personal per a dones a La Unió. L'activitat va servir per aprendre i practicar diverses tècniques d'arts marcials durant dues hores i mitja. En vista de la bona acollida, la Regidoria d'Igualtat i Drets Civils va anunciar que mirarà d'organitzar una altra sessió a l'entorn del 8 de març.