Imprimir aquesta pàgina

Adjudiquen les obres de pavimentació del Camí de la Serra

07 Octubre 2022 ~

camí de la Serra 03La Junta de Govern Local celebrada ahir dijous, 6 d’octubre, va aprovar el contracte d’obres corresponent al projecte de millora viària del Camí de la Serra en el tram comprès entre els carrers de Joan XXIII, a Rials, i dels Xops, a la Molassa. L’actuació es va licitar per procediment obert el passat mes de juny i ha estat adjudicada a l’empresa Catalana d’infraestructures i serveis associats SL per 181.440 euros (IVA inclòs). Per a aquesta obra s’ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona, en el marc del Pla General d’Inversions 2022-2023 (Línia 1, Projectes sostenibles) per import de 131.175 euros.

D’acord amb la memòria justificativa i el Projecte de Millora de la Xarxa Viària redactat pels Serveis Tècnics municipals i aprovat definitivament el passat 12 de maig, l’Ajuntament considera necessari pavimentar aquest camí de sorra per millorar la seguretat dels vehicles i per garantir una alternativa viària al passeig de la Riera en cas de necessitat o emergència.

En tractar-se d’un vial situat en sòl no urbanitzable, es respectarà l’amplada actual de 5 metres i s’integrarà paisatgísticament en l’entorn mitjançant la utilització de formigó acolorit, en comptes d’asfalt. L’empresa adjudicatària ha incorporat com a millores la realització d’accessos a les finques que hi confronten, així com la formació d’una cuneta en el costat oest del camí per recollir l’aigua d’escorrentia i evitar l’erosió del marge.

Segons els plecs de clàusules administratives i de prescripcions tècniques del concurs, la durada de les obres s’estima entre 4 i 6 mesos des del moment que s’iniciïn.

Lot desert

L’esmentat Projecte de Millora de la Xarxa Viària preveu altres obres al carrer de Pere Noguera –per millorar l’accessibilitat i la seguretat dels vianants, així com el soterrament dels serveis aeris existents– i al tram final del carrer de Fivaller –per millorar la seguretat dels vehicles i dels vianants atès que es tracta d’una via molt estreta.

Aquestes actuacions, agrupades en un lot i valorades en prop de 220.000 euros, van ser licitades en paral·lel al Camí de la Serra però no s’hi va presentar cap oferta a causa de l'alça de preus en el sector de la construcció i l'obra pública.

Per aquesta raó, la Junta de Govern Local celebrada ahir va declarar desert el concurs, en espera de convocar-ne un de nou.