Imprimir aquesta pàgina

La inflació obliga a afegir 63.660 euros als pisos dels mestres

19 Setembre 2022 ~

pisosLa Junta de Govern Local celebrada ahir el passat dijous, 14 de setembre, va suplementar amb 63.660 euros el pressupost per convertir els antics pisos dels mestres en habitatges socials de lloguer a joves del poble. Aquest augment és degut a la pujada generalitzada dels preus dels materials de construcció, que s’han incrementat, en conjunt, un 13% des de la data de tancament del projecte executiu, el passat 26 de maig.

Dues setmanes després de rebre’l, la Junta de Govern Local celebrada el passat 16 de juny va aprovar els plecs de clàusules administratives i prescripcions tècniques per a la reforma i rehabilitació de l’edifici i va treure a concurs públic la contractació de l’obra mitjançant un procediment obert. Però la licitació va quedar deserta perquè l’import d’adjudicació havia quedat fora de mercat, a causa de la inflació.

El projecte original, redactat per l’arquitecte Fernando Nieves, incloïa treballs de construcció i d’enginyeria civil per un valor estimat del contracte de 485.482 euros (IVA inclòs). Amb els 63.660 euros complementaris, el pressupost del nou projecte executiu serà de 549.142 euros (IVA inclòs).

A aquest import cal afegir 48.548 euros corresponents a unes modificacions del primer concurs, que són opcionals, però que s'han de computar. Així les coses, el pressupost total de licitació ascendeix a 597.691 euros.