caenfrdeites
Butlletí Municipal 146
Butlletí Municipal 146
Subvencions a entitats 2022
Subvencions a entitats 2022
Piscina Municipal temporada 2022
Piscina Municipal temporada 2022
Butlletí municipal. Maig 2022
Butlletí municipal. Maig 2022
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Nous horitzons de col·laboració amb Massarosa

Imprimir correu electrònic

Massarosa02Els ajuntaments de Teià i Massarosa s’han conjurat per donar un nou impuls al seu agermanament, que es remunta a l’any 2005. Aquest nou cicle en les relacions entre els dos municipis es va començar a gestar abans de l’última edició del Maridatge dels Sentits –que va comptar amb la presència de la nova alcaldessa de Massarosa, Simona Barsotti, i la participació de l'empresa de perfumeria i cosmètica ecològica Oligea– i ha pres definitivament forma després de la visita que l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, i la regidora de Cultura, Olga Parra, han realitzat a la població toscana el passat cap de setmana.

L’estada de la delegació catalana va coincidir amb la celebració del La via delle Erbe e dei Fiori [El camí de les herbes i les flors], un esdeveniment social i econòmic impulsat pels productors de flor, les empreses i els allotjaments de la zona agrupats a l’entorn de l’Associació Versilia Verdelago. El seu president, Francesco Simi, va destacar “el ressò internacional que el projecte ha assolit en poc temps, que ha transformat una idea a un autèntic reclam turístic important i apreciat”.

Massarosa 03Agenda d’actes

El representants de Teià van ser rebuts divendres al vespre a l’aeroport de Pisa pel regidor Federico Lucania i després es van trobar amb el regidor Stefano Castelli i la perfumista Elena Giannini, de l’empresa Oligea i del Giardino di Manipura. Tots dos són bons coneixedors de Teià, ja que Castelli hi havia estat durant el mandat anterior, i Giannini ha participat en la darrera edició del Maridatge dels Sentits, i prèviament havia tingut contacte amb Ainea Perfums.

L’endemà al matí, Bosch i Parra van realitzar diverses visites guiades per l’entorn natural de la població per conèixer-ne el territori i les finques agrícoles obertes amb motiu de l’esdeveniment. Entre d’altres, van visitar en bicicleta l’Oasi Lipu i les restes de les termes romanes Massaciuccoli, i van fer volt en barca pel llac homònim amb el president del Parc natural de Migliarino San Rossore Massaciuccoli.

Dissabte al matí, l’ambaixada teianenca es va reunir a la sala d’actes de l’Ajuntament amb l’alcaldessa Simona Barsotti; el president del Consell Municipal, Riccardo Brocchini; el director gerent, Fabio Longaron; el tinent d'alcalde Damasco Rosi; els regidors Alberta Puccetti i Francesco Mauro, i l’anterior alcalde, Franco Mugai, que va reprendre els lligams amb Teià durant el seu mandat.

L’alcaldessa Barsotti es va mostrar “contenta d’acollir la delegació de Teià pel fort vincle que ens uneix” i va desitjar que els visitants haguessin gaudit “d’un dels períodes més bonics de l’any gràcies a les extraordinàries floracions”.

Massarosa04Per últim, els representants italians van lliurar a l’alcalde de Teià una placa commemorativa de la trobada en què es podia llegir: “Sota el signe del nostre agermanament, donem continuïtat a l’intercanvi d’experiències i d’amistat”. L’alcalde de Teià, al seu torn, va correspondre l’obsequi institucional amb sengles pins d’argent amb l’escut municipal per a l’alcaldessa i el president del Consell, i va fer donació d’una rèplica del segell romà de Vallmora per a l’Ajuntament de Massarossa.

Projectes de futur

La visita a Massarosa, plantejada com la torna del darrer Maridatge, ha servit per conèixer en primera persona l’experiència de La via delle Erbe e dei Fiori i per apuntar futures col·laboracions que refermin els lligams entre els dos municipis.

Entre d’altres possibilitats, Bosch i Parra tornen de la Toscana amb la voluntat de desplegar nous projectes: “Agafem la idea de fer recorreguts en bicicleta pels vivers de Teià durant el Maridatge dels Sentits. I hem acordat aprofundir al llarg dels propers mesos nous projectes en matèria d’intercanvi escolar, Joventut i Promoció Econòmica”, van comentar tots dos.

Agenda

book club.jpg
Dilluns, 12 Setembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador
XBM_racopoetic.jpg
Dijous, 15 Setembre
18:00
Biblioteca de can Llaurador
XBM ok  joc_de_taula.jpg
Dissabte, 17 Setembre - 17 Setembre
11:00 - 17:00
Biblioteca de can Llaurador
Xirriquiteula_LAIKA01.jpg
Diumenge, 18 Setembre
18:00
Teatre de la Flor de la Palma
contes de la mostra literaria.jpg
Dimarts, 27 Setembre
18:00
XBM WEB CIENCIA FICCIÓ.jpg
Dimecres, 28 Setembre
19:15

Exposicions

Sense events

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites