Imprimir aquesta pàgina

Ajuntament i ADF activen l’operatiu de vigilància

18 Juny 2022 ~

reunió coordinacióCom cada estiu abans de Sant Joan, ahir divendres va tenir lloc a l’Ajuntament una reunió de treball i coordinació entre els diversos actors locals que intervenen en el dispositiu de prevenció d’incendis forestals. Es tracta de la cap de la Policia Local, i el caporal Toni Almansa; l’enginyer Xavier Salamero; la tècnica de Medi Ambient, Neus Rogés, i el responsable dels Serveis Municipals i cap operatiu de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), Francesc Casals.

Els assistents van repassar el protocol d’actuació previst en el Pla de Prevenció d’Incendis (PPI) i van donar la seva conformitat, a petició de la Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació, perquè es restringeixi el trànsit pel camí de la Serra i la pista que dona accés a la Cornisa des de la Riera de Teià “en cas de perill extrem d’incendi forestal” al Parc de la Serralada Litoral.

operatiu ADF 2Dispositiu activat

Des d’aquest moment, tant l’ADF com la Policia Local estan amatents als conats d’incendi. Els treballs de prevenció s’efectuen amb antelació: les basses d’aigua són plenes, els hidrants funcionen correctament i les franges perimetrals estan enllestides.

Ahir divendres i avui dissabte, una desena de voluntaris de l’ADF distribuïts en tres vehicles de primera intervenció han desplegat un dispositiu de vigilància a la muntanya.