Apreta intro per cercar
93 555 12 34
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
XVII Caminada dels tres pobles
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Alexandre Vire, Francesco Vidili i María Gil, guanyadors dels Mouillette d’Argent 2022

Imprimir correu electrònic

guanyadorsAhir al vespre es van donar a conèixer els noms dels perfums guanyadors de la cinquena edició del Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent. L’acte de lliurament dels guardons es va celebrar als jardins de Ca l’Antiga, amb gran assistència de públic, i va servir també per glossar la figura del president del jurat, Rossend Mateu, recentment traspassat.

Per recordar-lo, tots els organitzadors de la gala van obsequiar a tots els presents amb una mouillette de porcellana impregnada amb Sweet Rose, un perfum creat el 2020 per Mateu notes de sortida de fruits vermells, notes de cor de roses de diverses procedències i notes de fons de mesc, vainilla, cedre i sàndal.

El periodista i productor de podcasts Edu Pascual va ser el conductor de la cerimònia, que va comptar amb els parlaments de l’alcalde de Teià, Andreu Bosch; el director executiu del Beauty Cluster Barcelona, Ivan Borrego, i la perfumista d’Ainea Perfums, Irene Gisbert, tots tres en qualitat d’organitzadors del certamen. També hi va intervenir la galerista d’art Mariàngels Pérez, com a propietària de Ca l’Antiga, que va donar la benvinguda al públic –“és casa vostra, avui i molts altres dies” – i va explicar l’elecció de l’escenari d’enguany –una feixa de la masia, enlloc de l’era– per “raons ecològiques i ambientals”. Pérez va fer partícips als seus hostes de l’aposta per un sistema de conreu mixt de plantes i arbres fruiters que afavoreix la “fertilització creuada” i que ha redundat en un increment en la població d’insectes i ocells.

salutacionsSalutacions i homenatge

En la seva salutació, Bosch va fer “proselitisme d’alcalde d’una de les millors poblacions de Catalunya” i va tornar a destacar “les complicitats que es teixeixen, especialment amb la indústria de la perfumeria que ha fet seu l’esdeveniment i el patrocina des del primer dia”. El portaveu d’aquest sector, Ivan Borrego, va recalcar que “ni la pandèmia no va impedir la celebració del concurs perquè som una gran família”.

A continuació, l’alcalde va lliurar un obsequi institucional a Joan Mateu en record del seu pare i Irene Gisbert va llegir la carta de comiat que els seus familiars van escriure, a títol pòstum, al president del jurat: “Ens retrobarem amb tu en els paisatges de la Provença, en els estels entre vinyes de la Toscana, en la frescor del nostre Mediterrani, en els capvespres d’estiu a Cabrils, en els vents de Cadaqués i de la Serra de l'Albera, en la llum de les sortides del sol des de Vilassar i l’Ampolla, en els indrets secrets de París, en la llibertat i energia de Nova York, en els tallers de pintura, i en les meravelles dels antiquaris i mercats”.

Nota olfactiva de 2023

Rossend Mateu era un apassionat de la bergamota de Calàbria. També com a homenatge, la perfumista bretona Céline Guivarc’h, en representació del jurat, va anunciar que la nota olfactiva de la sisena edició del Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent serà la bergamota, una planta fruitera que es conrea principalment pel seu oli essencial, de perfum suau i cítric, que s’extreu de l’escorça.

Pàckaging de 2021

El director del Beauty Cluster va ressenyar la importància de la col·laboració del Concurs amb les escoles d’art i disseny de Catalunya a través del programa Talent Creatiu i Empresa que impulsa el Departament d’Educació. En aquest sentit, els organitzadors del certamen van aplaudir la feina de les dissenyadores de l’Escola Massana que van crear el pàckaging dels perfums guanyadors de l’edició 2021 –Mireia Alvareda, Meritxell Romano i Marina Pulgar– i, tot seguit, van fer-ne la presentació oficial amb les autores de cadascun dels perfums: Júlia Rodríguez, com a guanyadora del premi del jurat amb Pepper & Pear, i Sandra Lucas, com a beneficiària del premi del públic amb Agartha.

Jurat i deliberació

Per primer cop, l’acte de lliurament de premis es va fer un dia feiner, la qual cosa va afavorir la presència de públic professional. Entre els assistents hi havia alguns dels finalistes i bona part dels membres del jurat.

Enguany, el tribunal presidit per Rossend Mateu estava conformat per Yasuyuki Shinohara (guanyador del premi del jurat en categoria general 2021); Max Rossa (guanyador del premi del jurat al millor perfum independent 2021); Céline Guivarc’h (guanyadora del premi del públic 2021); Ramon Monegal (Maître Parfumeur); Jessica Mingot (cap de redacció de la web de la revista Nez); Susanna Cots (referent de l’slow disseny i l’arquitectura invisible); Charo Moreno (directora de la revista Beautyprof); César Cánovas (un dels 10 millors sommeliers del món), Oriol Artigas (vitivinicultor), i Irene Gisbert (creadora d’Ainea Perfums).

Inicialment s’hi van inscriure 85 perfumistes de 25 països d’arreu del món. Finalment, es van rebre 51 mostres de perfums, de les quals el jurat en va seleccionar una dotzena. Aquestes composicions van ser avaluades una a una per cadascun dels seus membres, i després van posar en comú les respectives valoracions.

Ahir, el públic de Ca l’Antiga va poder veure en una pantalla un missatge en vídeo en què els autors de cada fragància explicaven la seva formulació i els motius que havien inspirat les seves creacions.

Entre el 7 i el 24 de maig, les fragàncies finalistes van ser exposades a La Unió de Teià i a diverses perfumeries d’Andorra, Barcelona, Bilbao, Mataró, Madrid i València perquè el públic pogués ensumar-les i votar la seva preferida. En aquest procés hi van participar prop de 600 persones.

guanyadors03Guanyadors de 2022

Poc abans de les 20 h va arribar el moment més esperat, en què es van fer públics el veredicte del jurat i el resultat de la votació popular. El premi Mouillette d’Argent 2022 en categoria general va ser per al perfum A Touch of Rose, del perfumista francès Alexandre Vire. En els seus apunts, Rossend Colomer el va descriure com "el més complet de tots: elegant, clàssic, ben construït". "Es percep molt bé la rosa, com un bouquet floral o una rosa acabada de tallar, però amb un rerefons afruitat i picant".

El premi del jurat al millor perfum independent va ser per a At 7.00 AM, de l’italià Francesco Vidili. En les seves anotacions, Mateu va deixar escrit que, "com a nota de rosa, és la més equilibrada: subtil, suggeridora, suau i neta. Funciona molt bé en pell". Poseeix un "aspecte aquós per a un despertar de llençols de fil blanc".

I el guardó del públic va ser per a Nuit Envoûtante, de l’espanyola Maria Gil Villaescusa. Tots ells van rebre l’aplaudiment dels congregats i van ser obsequiats amb un exemplar de Sweet Rose. Els guanyadors van rebre un trofeu de plata realitzat expressament per la joieria Majoral, de mans d’Irene Gisbert; de la presidenta del Cluster, Eva Lluch, i de l’alcalde de Teià.

Bosch es va declarar satisfet pel desenvolupament de l’acte i per la notorietat que el Concurs ha assolit en l’esfera professional a escala mundial, i es va mostrar especialment cofoi quan va saber que Vidili és de l’Alguer, la ciutat de parla catalana de l’illa de Sardenya.

La vetllada va prosseguir amb un berenar informal al pati de Ca l’Antiga amb coques artesanes de Teià i vins de la Denominació d’Origen Alella, amenitzat per una actuació de música en directe.

Agenda

La Colla Superlectora.png
Dimarts, 02 abril
17:00
Biblioteca de can Llaurador
les-causes-invisibles (1).jpeg
Dimecres, 03 abril
19:15
Biblioteca de can Llaurador
XBM ok  joc_de_taula.jpg
Dissabte, 06 abril - 06 abril
11:00 - 17:00
Biblioteca de can Llaurador
01.yangqin-21mar24.jpg
Diumenge, 07 abril
12:00
CMC La Unió
CLUB DU LIVRE ACCIDENT NOCTURNE.jpg
Dijous, 11 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador
Cartell - Caminada 3 pobles - 2024 - .png
Diumenge, 14 abril - 14 abril
08:15 - 13:00
Poliesportiu Municipal El Cim
02.-marlara-21mar24.jpg
Diumenge, 14 abril
12:00
CMC La Unió
XBM CLUB D ESCRIPTURA.jpg
Dilluns, 15 abril
18:30
Biblioteca de can Llaurador
WEB raco poetic.jpg
Dijous, 18 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril
Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat