Imprimir aquesta pàgina

Els teianencs Francesc Ribas i Miquel Esquirol, premiats a la Mostra Literària

28 Novembre 2021 ~

teianencs Ribas i EsquirolAvui diumenge, 28 de novembre, s’ha celebrat a La Unió de Teià la gala de lliurament dels premis de la 38è edició de la Mostra Literària del Maresme. L’acte ha servit per reconèixer la feina de més d’una trentena d’autors de totes les franges d’edat procedents d’una vintena de poblacions, així com diversos representants del món cultural i institucional. Entre d’altres personalitats, hi havia el president del Consell Comarcal, Damià del Clot; els consellers i conselleres Marc Bosch, Estanis Fors, Montserrat Garrido i Ernest Suñé; els alcaldes i alcaldesses de Tordera –i titular de Cultura de la Diputació de Barcelona–, Joan Carles Garcia, i de Sant Vicenç de Montalt, Víctor Llasera; així com els regidors i regidores de Cultura d’una desena d’ajuntaments. Tots ells ha estat els encarregats de lliurar els guardons.

La representació de l’Ajuntament de Teià, com a municipi amfitrió, ha comptat amb la presència de l’alcalde, Andreu Bosch, i bona part del seu equip: Yago Albert, Jordi López, Olga Parra i Montse Riera.

poesiaDos premis

Un cop superades les vint-i-dues fases locals de la Mostra Literària, els jurats dels diversos municipis van seleccionar un total de 257 treballs en les categories de prosa, poesia i microrelats, que han estat llegits i valorats pel tribunal de la fase comarcal. Després de posar en comú les seves impressions el passat 16 de setembre, el jurat format per la llibretera Cristina Armengol, l’editor de còmics Ignasi Estapé, el filòleg Jaume Prat i la directora del Centre de Normalització Lingüística Núria Pera ha fet públic avui el seu veredicte.

Entre les obres premiades n’hi ha dues signades per autors de Teià. Es tracta del poemari Plany d’hivern, de Francesc Ribas, que ha obtingut el primer premi de poesia “per una obra completa i interessant” en la categoria per a majors de 26 anys, i del text Exitdèmia, “un relat distòpic i enginyós del nostre temps de pandèmia” escrit per Miquel Esquirol Jiménez, que ha estat distingit amb el segon premi en la categoria de prosa per a majors de 25 anys. Ribas i Esquirol han recollit el guardó i han rebut les felicitacions de l'alcalde, Andreu Bosch, i de la primera tinent d'alcalde, Montse Riera, respectivament.

poesiaEn total s’han atorgat tretze premis de poesia, tretze de prosa, un de microrelats i un premi extraordinari per a persones amb discapacitat intel·lectual, que ha estat per a Gabriel Roselló, Bruno Blasco Díaz i Juan Ángel Machio, de Vilassar de Dalt. En les imatges que il·lustren aquesta notícia podeu veure tots els guardonats, agrupats per gèneres literaris. Si voleu conèixer els autors i les obres premiades, podeu consultar-ne l'elenc en aquest enllaç del Consell Comarcal.

Com és habitual, totes les obres i composicions premiades han estat compilades en un volum que podreu trobar a les biblioteques del Maresme i la portada del qual està il·lustrat amb l’escultura de La lectora, obra del ninotaire Toni Batllori.

Acompanyament musical

L’acte de lliurament dels premis de la Mostra Literària del Maresme ha estat amenitzada amb la música interpretada per quatre músics de la comarca –les cantants Carol Brunet i Teresa Meca, el pianista Jorge Sarraute i el guitarrista Jordi Torrens–, que han enregistrat en un llibre-CD una selecció de poemes feta pels escriptors Albert Calls i Rafael Vallbona sota el títol El carrer que em du a casa.