Imprimir aquesta pàgina

Tallers de crítica cinematogràfica i d’escriptura creativa a la Biblioteca i La Unió

21 Octubre 2021 ~

cinemaTeià és un poble que valora totes les formes d’expressió artística. També el cinema i la literatura, com queda palès amb la Mostra Literària, la Setmana Cultural o els clubs de lectura.

Pel que fa a la primera disciplina, La Unió ha estat i és escenari habitual d’un cinefòrum de periodicitat mensual en versió original subtitulada i, des de fa quatre anys, acull la projecció del cicle de Cinema amb valors que organitza el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat en col·laboració amb el Festival Terra Gollut.

Ara, la Biblioteca can Llaurador s’hi afegeix amb un taller de crítica cinematogràfica titulat Escriure de cinema. Es tracta d’una iniciativa de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació que es duu a terme en dotze municipis de les comarques de Barcelona, amb el suport de la Casa del Cine. El projecte s’adreça als majors de 18 anys i consta de quatre sessions de dues hores de durada cadascuna.

Els tallers es faran els divendres de 18 a 20h en les dates següents: 29 d’octubre, 5 i 12 de novembre i 3 de desembre.

Les sessions són gratuïtes i estaran dinamitzades pel crític de cinema Víctor Esquirol, que ajudarà als participants a contextualitzar i interpretar les pel·lícules, i els donarà orientacions per al coneixement del llenguatge audiovisual i la creació escrita, començant per algunes pautes d’anàlisi fílmica i suport individual en el procés de redacció de les seves crítiques personals.

Els participants també rebran formació sobre com el cinema ha tractat històricament un tema concret i el docent estimularà la participació dels alumnes, en valorarà les aportacions i afavorirà la lectura compartida entre tots els assistents.

Podeu apuntar-vos trucant al 93 555 01 04 o escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Escriptura creativa

D’altra banda, La Unió posarà en marxa un taller d’escriptura creativa de tres sessions a càrrec de l’escriptor Albert Forns Canal, guanyador del Premi Sant Joan de 2020 amb la novel·la Abans de les cinc som a casa.

En aquest cas, el curs té un cost de 23,18 euros. La primera sessió tindrà lloc el 17 de novembre i s’allargarà durant dos dimecres més, de 19 a 20.30h. A més de perdre la por al full en blanc, s’abordarà l’escriptura personal, la plasmació de records, la creació de personatges de ficció o la invenció de diàlegs.

Entre d’altres exercicis, les persones inscrites aprendran a escriure un relat curt, amb especial atenció a l’estructura, la trama, les subtrames i les millors estratègies narratives per arribar a bon port.

Us hi podeu inscriure emplenant aquest formulari, trucant al 93 540 12 63 o bé enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.