Imprimir aquesta pàgina

El delegat de la Generalitat visita Teià

13 Octubre 2021 ~

delegat01Aquest matí, el delegat de la Generalitat a la demarcació de Barcelona, Toni Morral, ha estat rebut a l’Ajuntament de Teià per l’alcalde, Andreu Bosch, i les regidores d’Educació i Medi Ambient, Montse Riera, i de Sanitat, Cultura i Patrimoni, Olga Parra.

La trobada s’inscriu en la roda de contactes i reunions periòdiques entre la delegació territorial del Govern i les alcaldies de les comarques barcelonines amb la finalitat de vehicular i fer el seguiment dels projectes de col·laboració entre el món local i els diversos departaments de la Generalitat.

Afers abordats

Entre les carpetes obertes que les dues administracions tenen damunt de la taula, els interlocutors han tractat els temes següents:

Antiga planta de compostatge de fangs. L’Ajuntament ha demanat que s’enllesteixin el treballs pendents per recepcionar formalment la nau amb l’objectiu d’adequar-la com a magatzem dels Serveis Municipals.

Soterrament del tram urbà de la Riera. S’ha acordat la necessitat de fer un seguiment del finançament amb càrrec als pressupostos generals de l’Estat, d’acord amb l’actualització del projecte executiu redactat per l’Agència Catalana de l’Aigua.

Habitatge social. S’ha parlat de la conveniència d’incloure dins del programa de l’Institut Català del Sòl (Incasol) per a 2022 la construcció dels 18 pisos d’habitatge de protecció oficial del Pla de Millora Urbana del Blanqueig. Prèviament, l’Ajuntament ja s’havia reunit amb els directors de l’Incasol i de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per agilitar-ne la tramitació.

Seguiment del POUM. S’ha fet un repàs de les conseqüències que va motivar la sentència del Tribunal Superior de Justícia sobre el planejament urbanístic i del recurs cassació presentat per la Generalitat davant del Suprem. Properament, l’alcalde es reunirà amb el director general d’Urbanisme.

delegat02Ampliació de l’escolarització gratuïta a partir dels 2 anys. S’ha intercanviat informació sobre el procediment i les condicions d’ampliació de les escoles bressol municipals com a servei públic universal, després de l’anunci del Govern, i de com se sufragarà aquesta despesa.

Ajuts de Cultura. S’ha fet un seguiment dels ajuts i subvencions del Departament de Cultura per a la museïtzació i conservació del celler romà de Vallmora. Després de la reunió amb la directora general de Patrimoni, l’Ajuntament està pendent de concertar un dia per rebre la visita de la consellera.

Visita a Vallmora

El delegat del Govern ha signat en el llibre d’honor de la corporació i ha estat obsequiat amb un exemplar del llibre commemoratiu del centenari del dibuixant Antoni Batllori Jofré. La trobada ha finalitzat amb una visita al jaciment arqueològic de Vallmora.