Apreta intro per cercar
93 555 12 34
Setmana cultural 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Setmana cultural 2024
Setmana cultural 2024
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

La Unió inaugura l’exposició ‘Pedres i papallones’

Imprimir correu electrònic

CARTELL EXPO PEDRES I PAPALLONESDivendres 3 de setembre a les 20h obrirà les portes l’exposició Pedres i papallones a La Unió de Teià. La mostra és una iniciativa del Fons Batllori i es podrà visitar fins al 26 de setembre en l’horari habitual: dijous i divendres de 18 a 20.30h, dissabte d’11 a 14h i de 18 a 20.30h, i diumenge d’11 a 14h.

Fragilitat humana

El projecte és fruit d’algunes de les experiències i dels aprenentatges derivats de la Covid-19. “La pandèmia ens ha fet prendre consciència d’un grapat de coses, sobretot de la nostra fragilitat”. A causa de les limitacions de tota mena que per raons sanitàries s’han imposat a la ciutadania en molts moments, especialment pel que fa al confinament municipal, la situació “també ha propiciat que descobríssim coses que tenim a tocar del nas i no havíem mirat mai”.

El seus impulsors expliquen que la combinació “senzilla i festiva” de la feblesa humana i de la descoberta gratificant del nostre entorn dona lloc a “un contrast que volem que generi bellesa i ajudi a reflexionar”. Certament, “vivim més que les papallones, però comparat amb les pedres fem riure. Això sí, nosaltres ens movem. Però no volem. I tenim una tonalitat de base no gaire espectacular, però ens podem pintar i vestir de coloraines. I som tous, però podem ser durs, rígids, insensibles...”

Tres en una

Pedres i papallones és la juxtaposició de dues exposicions fotogràfiques més o menys convencionals –una de pedres singulars de Teià i una altra de papallones de la Serralada Litoral–, conjugada amb un seguit d’imatges de “pedres del camí o pedres sense nom” i d’“una trentena de corbatins dalt de filferros suportats, també, per pedres”. Aquestes petites escultures escampades per la sala simbolitzen les persones.

La grisor de les pedres

Jordi Balada i Toni Batllori descriuen la sensació que van tenir els primers cops que van veure aquells rocs tan grans mig coberts per la vegetació que hi ha a la muntanya: “És una mica com si estiguessin jugant a fet i amagar. Ni se t’acut pensar que moltes d’elles tenen nom. A partir d’aquesta impressió inicial de caos i anonimat, a mesura que les vas veient i coneixent, comences a distingir-les, fins que acabes trobant el punt de vista ideal per observar-les”.

I trobar, precisament, aquest “punt de vista que millor les defineix” és el que fa l’exposició. “Hem ampliat al màxim les fotografies per mirar de transmetre el volum de les pedres i les hem fet en blanc i negre perquè contrastin més amb les papallones. Que siguin tan grans ha impedit posar-ne gaires, però les fa més singulars”, expliquen tots dos.

El color de les papallones

Les papallones destaquen per la sofisticació dels seus colors i formes. “Però observar-les bé no és gens fàcil”, adverteix Ramon Rull. “Les papallones són inquietes i porugues i la nostra presència les fa fugir. L’observació és sovint parcial i curta”. Per això, la fotografia és el mitjà que ens permet copsar la seva riquesa de detalls amb el temps desitjat.

A l'exposició trobareu vint-i-cinc papallones diürnes que viuen a la zona de Teià. Per poder-les identificar, les imatges estan agrupades per famílies i s’acompanyen dels seus noms populars i científics. A més, la majoria dels exemplars apareixen retratats de l'anvers i del revers per veure les diferències entre les dues cares de les ales.

Tallers setmanals

L’exposició es completa amb dues activitats. Durant quatre dissabtes consecutius –dies 5, 11, 19 i 26 a les 11h– s’hi farà un taller de creació de pedres i papallones amb el ninotaire Toni Batllori, mentre que el diumenge 12 de setembre a la mateixa hora tindrà lloc una xerrada sobre papallones i com fotografiar-les a càrrec de Ramon Rull. Les inscripcions són gratuïtes, però cal reservar lloc a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. També podeu concertar visites per a grups trucant al telèfon 93 540 47 96.

Agenda

web panera.jpg
Dimarts, 02 abril - 29 abril
Biblioteca de can Llaurador
MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ.jpg
Divendres, 19 abril
18:00
Biblioteca de can Llaurador
esp_ring02.jpg
Divendres, 19 abril
20:00
en jan i l aventrua dels colors.jpg
Dissabte, 20 abril
12:00
cartellA3-setmana cultural-5abr24_page-0001.jpg
Diumenge, 21 abril
11:30
03.-2x4-21mar24.jpg
Diumenge, 21 abril
12:30
CMC La Unió
revetlla24.jpg_1218456173.jpg
Dilluns, 22 abril - 22 abril
17:00 - 20:00
Biblioteca de can Llaurador
scrabble gegant.png
Dilluns, 22 abril
17:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai
CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat