Imprimir aquesta pàgina

Decau l’estat d’alarma i torna la lliure mobilitat

09 Mai 2021 ~

9 maig 2021Des de la passada mitjanit, l’estat d’alarma ha deixat de tenir vigència. Amb la seva finalització, desapareixen també el toc de queda nocturn i el confinament perimetral de les comunitats autònomes. Des d’avui, es pot viatjar per tot l’Estat i a d’altres països amb gent de diversos grups bombolla.

A Catalunya, el Govern ha rebut l’aval del Tribunal Superior de Justícia per mantenir algunes restriccions:

- Es mantenen les mesures de protecció bàsiques a l'espai públic, com l'ús obligatori de la mascareta i la distància de seguretat d'1,5 metres.

- Es mantenen els grups bombolla a les escoles i en les activitats extraescolars.

- Es manté el màxim de sis persones per a trobades i reunions, sense limitació de bombolles de convivència.

Comerç, restauració i cultura, fins a les 23h

Pel que fa a la resta de limitacions horàries i d’aforaments, la Generalitat ha establert la regulació següent:

- L'horari comercial s'amplia de les 21 a les 22h. L'aforament màxim es manté en el 30% del local, sense limitació de superfície.

- Bars i restaurants podran fer horari ininterromput des de les 7.30 fins a les 23h, tant a l'interior com a l'exterior. Encara no es pot servir a la barra. Les taules hauran d'estar separades dos metres i podran ser d'un màxim de quatre persones o la bombolla de convivència. L'aforament es manté del 30% a l'interior i del 100% a l'exterior.

- Les activitats culturals (com teatres, cinemes i sales de concerts) i les esportives (com gimnasos i entrenaments de clubs esportius) podran fer-se fins a les 23h. L'aforament es manté en el 50%; també en biblioteques, museus i galeries d'art.

- S'autoritza la reobertura dels parcs infantils i jardins urbans.

- L'oci nocturn continuarà tancat durant dos mesos més en totes les seves modalitats: discoteques, sales de ball, sales de festes i bars musicals.