Imprimir aquesta pàgina

La Generalitat permet moure’s per tot Catalunya en grup bombolla

15 Març 2021 ~

15 marçA partir d’avui dilluns, 15 de març, s'aixeca el confinament comarcal per als desplaçaments amb la bombolla de convivència. El Procicat va adoptar aquesta i altres mesures dijous passat després de valorar l'evolució de les dades epidemiològiques, que han millorat en les darreres setmanes. El dia 28, la Generalitat tornarà a valorar la situació.

A continuació repassem les principals novetats:

Mobilitat

- Les persones convivents es podran moure per tot Catalunya, però no poden reunir-se amb altres grups bombolla.

- Caldrà portar a sobre una declaració d'autoresponsabilitat que justifiqui el motiu del desplaçament, que haurà de ser exhibida a requeriment dels Mossos d’Esquadra i les policies locals. A més, els agents poden demanar un document que acrediti la veracitat del grup bombolla. A aquests efectes, es consideren documents provatoris el DNI de les persones que viatgen juntes, el llibre de família, un contracte de lloguer, el padró municipal o un certificat de convivència o figurin tots els membres de la unitat familiar.

- Es manté el confinament perimetral de Catalunya, de manera que no es pot viatjar fora del Principat.

- Continua vigent el toc de queda entre les 22 i les 6h.

Vida social

- Les trobades socials segueixen limitades a un màxim de sis persones tant a l'interior com a l'exterior, llevat que es tracti de convivents.
Activitat comercial

- El cap de setmana podran obrir tots els comerços, també el no essencial i les botigues instal·lades en centres comercials.

- L'aforament dins dels establiments es manté limitat al 30%.

- Bars i restaurants segueixen sense canvis. Poden oferir servei de taula de manera continuada, de 7.30h a 17h, i servir menjar per emportar fora d'aquest horari.

- Les taules han de respectar les distàncies de seguretat i han de ser com a màxim de 4 persones o bé una bombolla de convivència.

Activitat esportiva

- Es reprenen les lligues esportives dels menors de 16 anys. D'aquesta manera es recuperen totes els competicions de l'esport federat.

- Els aforaments a l'aire lliure es limiten al 50%, i al 30% en espais tancats, i sempre amb seient preassignat.