caenfrdeites
Remor 2021. Música i patrimoni
Remor 2021. Música i patrimoni
Ple municipal amb audiència prèvia
Ple municipal amb audiència prèvia
Sant Joan 2021
Sant Joan 2021
SERVEI D’ACTIVITATS AQUÀTIQUES
SERVEI D’ACTIVITATS AQUÀTIQUES
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Mesures urgents per a fer front a la Covid-19

Convoquen nous ajuts per a treballadors autònoms i en situació d’ERTO

Imprimir correu electrònic

ajuts2021El passat 25 de gener, el Govern de la Generalitat va presentar un nou pla d’ajuts directes per donar suport als col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia de la Covid-19 per un import de 618 milions d’euros. El pla té caràcter trimestral, de gener a març, i tot just aquesta setmana s’han començat a habilitar els canals telemàtics per gestionar-ne les sol·licituds.

Quatre línies

El pla consta de quatre línies: una adreçada a treballadors autònoms que han vist reduïts els seus ingressos; una altra micro i petites empreses que han patit una caiguda substancial de la seva facturació i que es comprometen a mantenir els llocs de treball; una tercera a persones treballadores que estiguin en un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), i una quarta als sectors més afectats per les restriccions.

Ajut directe a treballadors en ERTO

Hi poden optar les persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO durant 2020 i les beneficiàries d’una prestació extraordinària per contracte fix discontinu.

El termini de sol·licituds va començar dilluns, 15 de febrer, i finalitzarà dijous 25 de febrer a les 15h. Tenint en compte que per accedir a aquest ajut s’ha de fer un registre telemàtic previ, el Consell Comarcal del Maresme ha habilitat un servei especial per resoldre dubtes i acompanyar en el procés les persones interessades. Si necessiteu aquest suport, contacteu amb els telèfons: 697 83 43 38 (Marta Martín) i 697 82 50 33 (Àgueda Navarro)

En total s’hi destinaran un 105 milions d’euros, amb la previsió d’arribar a aproximadament 175.000 persones. L’import per beneficiari serà d’un mínim de 600 euros, però aquesta qüestió s’acabarà de concretar amb els agents socials.

Trobareu les bases de la convocatòria en aquest enllaç.

Nou ajut per a la formació de persones en ERTO

Aquest ajut a la formació està dirigit a persones treballadores que es troben en situació d’ERTO per ajudar-los a la seva possible reorientació i requalificació. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies impulsarà un programa mixt d’orientació i formació per a les persones treballadores, per tal d’acreditar les seves competències o fer un itinerari formatiu de formació acreditable. Aquest programa estarà gestionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i s’acabarà de dissenyar amb els agents econòmics i socials.

S’hi destinaran 25 milions d’euros i es preveu beneficiar unes 10.000 persones.

Ajuts per a PIMES en ERTO

El Govern destinarà 208 milions d’euros a micro i petites empreses amb treballadors en situació d’ERTO. S’hi podran acollir les empreses amb menys de 50 treballadors i una facturació de fins a 10 milions d’euros anuals que tinguin treballadors en situació d’ERTO.

L’ajut consistirà en 2.000 euros per treballador a jornada completa en situació d’ERTO, amb un màxim de 30.000 euros per empresa.

El termini de sol·licitud comprèn des de les 9h del 15 de febrer fins a les 15h del dia 22. Per acollir-se als ajuts, l’empresa haurà de comprometre’s a mantenir la contractació dels treballadors fins al 31 de desembre de 2021, i en cas d’incompliment perdrà la totalitat de la subvenció. Per rebre l’ajut els sol·licitants només hauran de fer un certificat d’autoresponsabilitat i el control administratiu del compliment dels requisits es farà a posteriori, un cop fet el pagament.

Trobareu les bases de la convocatòria en aquest enllaç.

Reedició d’ajuts als autònoms

Es tracta d’una nova edició de l’ajut dels mesos de novembre i desembre. L’ajut serà novament de 2.000 euros per treballador autònom i el rebran tots aquelles persones que el sol·licitin i compleixin els requisits. L’estimació que fa el Govern és d’un pressupost de 280 milions d’euros, de manera que es beneficiarien uns 140.000 treballadors autònoms.

L’ajut està dirigit a persones treballadores autònomes individuals o amb fins a 5 treballadors contractats, amb una base imposable de l’IRPF l’any 2019 igual o inferior a 35.000 euros/any, i amb un rendiment net l’any 2020 igual o inferior a 17.500 euros. Són els mateixos requisits que a les dues convocatòries anteriors i hi podran accedir aquelles persones que ja el van rebre i aquelles que potser llavors no complien amb els requisits però ara sí.

El registre serà operatiu a partir de les 9h del proper divendres 19 de febrer i es tancarà el 26 de febrer a les 15h. El procediment per sol·licitar l’ajut serà el mateix que al desembre: a partir del registre a una nova base de dades de treballadors autònoms. Només serà necessari complir amb els requisits per poder registrar-se a la base de dades i s’accedirà a l’ajut directament.

Trobareu les bases de la convocatòria en aquest enllaç.

Ajuts compatibles

Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics o privats ja sol·licitats o que es puguin posar en marxa en un futur.

A banda d’aquest pla, des de l’inici de la pandèmia el Govern de la Generalitat ha injectat 877 milions d’euros a l’economia a través d’ajuts directes a empreses i actors socials que estan patint directament les conseqüències de la crisi econòmica.

Agenda

XBM_racopoetic.jpg
17 Juny
18:00
Biblioteca de can Llaurador
17 Juny
21:00
Ajuntament de Teià
teià 18 de juny.jpg
18 Juny - 18 Juny
10:00 - 21:00
DRIVEOP.jpg
30 Juny
19:00
CMC la Unió
ANNA ROIGOP.jpg
01 Juliol
22:00
POESIA I +OP.jpg
03 Juliol
20:00
Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
massatgeop.jpg
06 Juliol - 06 Juliol
11:00 - 12:30
CMC la Unió

Exposicions

lli artistaop.jpg
11 Juny - 27 Juny
20:00 - 20:30

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites