caenfrdeites
Remor 2021. Música i patrimoni
Remor 2021. Música i patrimoni
Ple municipal amb audiència prèvia
Ple municipal amb audiència prèvia
Sant Joan 2021
Sant Joan 2021
SERVEI D’ACTIVITATS AQUÀTIQUES
SERVEI D’ACTIVITATS AQUÀTIQUES
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Mesures urgents per a fer front a la Covid-19

Teià adopta mesures sanitàries i canvia un col·legi electoral per al 14-F

Imprimir correu electrònic

 

ca mesures covidDesprés de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), adoptada contra el criteri de la Generalitat i de la majoria de partits, de mantenir la data de les eleccions al Parlament el 14 de febrer, l’Ajuntament de Teià ha posat en marxa la maquinària per extremar les mesures contra la Covid-19 el dia dels comicis. 

El passat 20 de gener va tenir lloc un ple municipal per designar els membres de les meses electorals.

Nou col·legi electoral

Com és habitual, Teià seguirà disposant de tres col·legis electorals: La Unió, ca la Cecília i el Poliesportiu El Cim. Aquest darrer equipament substituirà l’Escola El Cim, que correspon a la secció censal número 3. La decisió s’ha pres, en primer lloc, per no interrompre l’activitat lectiva, ja que el pavelló està tancat a causa de les restriccions sanitàries i, en canvi, l’escola està oberta amb normalitat. A més, els espais interiors del Poliesportiu són més amplis i fàcils de ventilar. D’aquesta manera, s’evitarà també el protocol acordat pels departaments de Salut i Relacions Institucionals, que obliga a tancar i desinfectar totes les instal·lacions durant els tres dies anteriors i posteriors a la votació.

D’acord amb aquestes recomanacions, tots els col·legis electorals tindran meses de votació situades en sales i espais diferenciats, amb circuits d’entrada i sortida independents. A ca la Cecília, per exemple, hi haurà tres punts de votació: una al soterrani, com fins ara, una segona al Casal de la Gent Gran i una tercera a la carpa exterior.

acces localsMés personal de l’administració

L’Ajuntament ha destinat més personal per garantir el compliment de les mesures sanitàries i poder ajudar tant als membres de les meses i els votants.

Com de costum, la secretària municipal serà la responsable del procés i de les relacions amb la Junta Electoral de Zona, mentre que l’oficial de serveis serà el coordinador logístic dels espais electorals. Als col·legis hi haurà quatre representants de l’administració i quatre responsables de control de mesures anti-Covid. L’operatiu serà reforçat amb agents de la Policia Local, situats a l’exterior per supervisar les cues d’electors que eventualment es poguessin produir.

Els votants hauran de dur mascareta, respectar en tot moment la distància 1,5 metres tant a la cua com dins del local, posar-se gel hidroalcohòlic abans d’entrar-hi i seguir les instruccions del responsable sanitari del col·legi electoral. També es facilitaran guants d'ús únic per a les persones que tinguin al·lèrgia al gel hidroalcohòlic.

Únicament podran anar acompanyades les persones dependents.

A la sortida dels col·legis hi haurà recipients específics per dipositar-hi les mascaretes, guants i mocadors de la gent que se’n vulgui desprendre.

mesures seguretatVot preparat

Per saber a quin col·legi i mesa heu de votar, reviseu la targeta censal que rebreu a casa, o bé consulteu aquest enllaç

Per reduir els temps d’espera, la Generalitat recomana dur el vot preparat des de casa.  Amb tot, dins del local hi haurà sobres i butlletes de totes les candidatures.

Un cop dins del local, la persona electora exhibirà als membres de la mesa el document identificatiu (DNI, passaport o carnet de conduir, vigents o caducats), però no el lliurarà. En tot cas, les meses disposaran d'una safata per deixar el document per si calgués acostar-lo als membres de la mesa.

El votant no lliurarà als membres de la mesa el sobre de votació; només els el mostrarà, si escau, per tal que puguin comprovar que només n'hi ha un.

Col·lectiu vulnerables

La Generalitat ha distribuït els votants per franges horàries:

- De 9 a 12h, els col·lectius de risc. Tanmateix, si la persona no pot acudir-hi en aquella franja, pot tenir prioritat a l’entrada si ho comunica al responsable de seguretat sanitària del col·legi electoral.

- De 12 a 19h, els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.

- De 19 a 20h, el col·lectiu de persones en quarantena (contagiats, contactes estrets i sospitosos).

Les franges horàries de vot són recomanades, però la Generalitat apel·la al “sentit comú i la bona voluntat de tothom”.

Vot per correu

Per reduir la interacció social, el Govern de Catalunya està fomentant el vot per correu.

Fins al 5 de febrer a les 12h podeu sol·licitar el vot per correu a qualsevol oficina de Correus o a través de la seva pàgina web, mitjançant certificat digital.

Un cop feta la petició, l’Oficina del Cens Electoral us enviarà la documentació a casa no més tard del 8 de febrer. A aquest termini cal afegir el temps que trigui el correu a arribar al domicili. Aquesta documentació serà lliurada en mà per un treballador o treballadora de Correus.

No serà necessari signar res, però caldrà mostrar-ne el DNI. En cas que no us trobeu a l’adreça assenyalada a la sol·licitud, haureu de presentar-vos, personalment o a través de representació autoritzada, a l’oficina de Correus corresponent.

La documentació consta d’un sobre on hi haurà el certificat d’inscripció al cens, una papereta de votació de cadascuna de les candidatures, el sobre de votació, un sobre adreçat al president o presidenta de la mesa a la qual et correspon votar i, per últim, un full explicatiu del procediment que s’ha de seguir.

Un cop l’haureu rebuda, podeu triar entre dues opcions:

- Entregar el vostre vot directament al funcionari de Correus que us ha lliurat la documentació. L’empleat de Correus us lliurarà un justificant acreditatiu del dipòsit de vot. D’aquesta manera, podreu votar sense sortir de casa.

- Lliurar el vostre vot a qualsevol oficina de Correus fins al 12 de febrer a les 14h.

Procediment de vot per correu

Un cop rebuda la documentació electoral, escolliu la papereta de vot, introduïu-la en el sobre de votació (o no n’introduïu cap, si voleu votar en blanc) i tanqueu-lo. A continuació, fiqueu el sobre de votació i el certificat en el sobre adreçat a la mesa electoral.

En els dos casos, Correus lliurarà el vot a la mesa electoral corresponent el dia de les eleccions. Cadascuna de les trameses es realitza a través d’enviaments certificats i urgents sense cap cost per part de l’elector o electora.

Recordeu que, un cop admesa la vostra sol·licitud de vot per correu, ja no és possible votar de forma presencial al col·legi electoral.

Podeu consultar l’estat de tramitació de la sol·licitud a través del web ine.es, introduint el DNI o passaport i la data de naixement, a les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral o al telèfon 901 101 900.

Agenda

XBM_racopoetic.jpg
17 Juny
18:00
Biblioteca de can Llaurador
17 Juny
21:00
Ajuntament de Teià
teià 18 de juny.jpg
18 Juny - 18 Juny
10:00 - 21:00
DRIVEOP.jpg
30 Juny
19:00
CMC la Unió
ANNA ROIGOP.jpg
01 Juliol
22:00
POESIA I +OP.jpg
03 Juliol
20:00
Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
massatgeop.jpg
06 Juliol - 06 Juliol
11:00 - 12:30
CMC la Unió

Exposicions

lli artistaop.jpg
11 Juny - 27 Juny
20:00 - 20:30

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites