Imprimir aquesta pàgina

Les Jornades d’Ocupació seran virtuals i donaran pautes per reinventar-se

11 Desembre 2020 ~

Cartell JO 2020El proper dilluns, 14 de desembre, començarà la sisena edició de les Jornades d’Ocupació del Masnou, Alella i Teià, que tindran lloc de forma telemàtica fins al 17 de desembre.

Fidel a la seva idea primigènia, la iniciativa que impulsen els tres ajuntaments pretén posar a l'abast de la ciutadania eines i recursos per tal d'ajudar-los en la recerca de feina o en el canvi de rumb professional o formatiu. Les Jornades tenen per objectiu facilitar eines que ajudin a la recerca de feina a les persones aturades o que volen canviar de feina, als joves i estudiants que s'incorporen al mercat laboral, així com a les persones treballadores autònomes i les empreses.

Enguany, el títol de les Jornades és Reinventa’t. Valors, canvis, oportunitats. S’han enfocat tenint en compte la situació provocada per la Covid-19, que ha sacsejat l’economia i moltes carreres professionals.

Inscripció gratuïta

Les Jornades són gratuïtes i obertes a tothom. Cada persona pot escollir a quines activitats s’hi apunta, segons els seus interessos i les seves necessitats, però cal tenir en compte que les places són limitades. Per participar-hi cal enviar un correu a la tècnica de Recursos Humans de l'Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El programa, que trobareu adjunt al final de la notícia, inclou tallers, xerrades i conferències que s’han estructurat en dos àmbits.

D’una banda, es presentaran noves sortides i oportunitats professionals: Com està el mercat de treball? Quines feines poden tenir més oferta? Quines oportunitats tinc d'autoocupació? Què és el model de reempresa?

De l’altra, s’abordaran noves maneres de treballar: Estem davant un canvi de valors? Com em puc organitzar per treballar des de casa? Com puc gestionar les meves emocions per afrontar els canvis?

Atenció als joves

A més, el dijous a la tarda concentrarà quatre xerrades breus adreçades a joves. Podran conèixer els recursos i els programes ocupacionals que es posen a l’abast d’un col·lectiu especialment afectat per l’atur i la precarietat laboral, com ara el Programa Referent d'Ocupació Juvenil, el programa de mobilitat Internacional, el projecte de Formació Professional Dual a Alemanya i Àustria o el programa Start del Centre de Noves Oportunitats.

Conferència inaugural

Les Jornades s'iniciaran, com ja és habitual, amb una conferència inaugural que enguany anirà a càrrec de Miquel Nadal, especialista en Psicologia i Productivitat Personal, i porta per títol Com superar els robots del futur: els súper humans ja estan aquí.