caenfrdeites
Remor 2021. Música i patrimoni
Remor 2021. Música i patrimoni
Ple municipal amb audiència prèvia
Ple municipal amb audiència prèvia
Sant Joan 2021
Sant Joan 2021
SERVEI D’ACTIVITATS AQUÀTIQUES
SERVEI D’ACTIVITATS AQUÀTIQUES
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Mesures urgents per a fer front a la Covid-19

Teià suspèn la Festa Major i reprogramarà les activitats quan sigui possible

Imprimir correu electrònic

FM2020Avui diumenge, 25 d’octubre, l’Ajuntament de Teià ha confirmat que cancel·la la Festa Major de Sant Martí a causa de les rebrot de la pandèmia i de les noves restriccions dictades per la Generalitat de Catalunya.

Entre aquestes mesures hi ha la petició, formulada el passat divendres, d’acollir-se a l’estat d’alarma que ha anunciat aquesta tarda el president del Govern espanyol, així com l’adopció a Catalunya, a partir d’avui mateix, del toc de queda entre les 22 a les 6h .

Comunicat oficial

L’alcalde, Andreu Bosch, i la regidora de Cultura, Olga Parra, han fet públic un comunicat institucional en què expliquen els canvis introduïts en la programació al llarg de les dues últimes setmanes i agraeixen la feina dels voluntaris i voluntàries de la Comissió de Festes, així com de les entitats del poble:

Benvolguts/des,

Amb l’entrada en vigor de les restriccions del passat 15 d’octubre, arran de l’evolució de la pandèmia (que incloïen la suspensió de les festes majors), tot i que de moment són vigents fins al 30 d’aquest mes, era més que probable que s’allarguessin i, per tant, ens vèiem, ja, obligats a suspendre la nostra Festa Major.

Us havíem preparat un programa ja adaptat a les circumstàncies especials que estem vivint i per això, a banda de programar activitats culturals usuals (concerts, teatre, espectacles familiars…) amb totes les mesures sanitàries necessàries, vam demanar a les entitats, que habitualment hi participen i que constituiexen el pinyol de la festa, que proposessin alternatives, també adaptades. Així ho havien fet la Colla Gegantera, Dimonis de Teià o el Centre Excursionista de Teià (CET), als quals volem agrair, molt especialment, la seva predisposició i col·laboració. Tot plegat, per poder plantejar “Una festa major diferent”, que al capdavall tampoc ha pogut ser.

Tanmateix, militants com hem estat fins ara, en el concepte #CulturaSegura, vam consultar al PROCICAT si podíem dur a terme, sempre adequant-nos a les restriccions vigents, les activitats culturals (concerts, teatre, …) no necessàriament relacionades amb la festa, que inicialment havíem previst. Tot fent-nos recomanacions concretes per alguns dels actes, ens va confirmar que es podien tirar endavant mantenint les mesures sanitàries i l’aforament requerit, com també havia previst fer alguna altra població, aquests dies.

Així doncs, suspesa la Festa Major, us proposàvem, conjuntament amb la Comissió de Festes, un “Sant Martí/Tardor Cultural 2020”, que havia de quedar sotmès, naturalment, a ulteriors restriccions que es puguessin produir, a les quals hem estat amatents.

Doncs bé, aquestes noves restriccions han arribat aquest divendres al vespre, amb la compareixença del Govern català, en què s’ha informat sobre la sol·licitud de l’estat d’alarma, per poder establir noves mesures, encara per concretar a l’hora de redactar aquest comunicat, però amb especial èmfasi en l’anomenat toc de queda nocturn, la reducció de la interacció social i la mobilitat.

Per tant, malgrat el nostre convenciment i determinació per poder oferir-vos una #CulturaSegura, el marc normatiu general condicionat per l’evolució de la pandèmia, ens porta a cancel·lar també aquest “Sant Martí/Tardor Cultural 2020”. Treballarem per reprogramar les diferents propostes, en el format que més s’escaigui, quan la situació ens ho permeti.

Continuem fent Salut tot procurant fer Cultura!

Andreu Bosch, alcalde

Olga Parra, regidora de Cultura

Revisió pel Procicat

L’entrada en vigor de les directrius acordades pel Procicat el passat 15 d’octubre incloïen la suspensió de totes les festes majors per reduir la interacció social.

Tot i que la vigència de la prohibició se circumscrivia inicialment a 15 dies, el Govern municipal ja va optar aleshores per anul·lar l’esdeveniment i reformular-ne una part del seu contingut per adaptar-lo a les exigències sanitàries del moment.

Així ho van traslladar de viva veu l’alcalde i la regidora a la resta de grups del consistori, en el marc de la Junta de Portaveus celebrada per videotrucada el passat 21 d’octubre.

D’acord amb la Comissió de Festes, l’Ajuntament va sotmetre al parer tècnic del Procicat aquells actes que es podien englobar dins les arts escèniques, com ara els concerts de Suu, Miki Núñez i Ginestà a l’envelat de can Bruguera; les representacions teatrals o els espectacles familiars de màgia i titelles.

Aquesta nova proposta, autoritzada pel Procicat, responia a la filosofia de l’etiqueta #CulturaSegura i prenia el nom de Tardor Cultural.

Cancel·lació definitiva

La compareixença, divendres, del Govern de Catalunya per explicar l’augment de casos de Covid-1 va motivar que l’Ajuntament renunciés a la idea. Ahir mateix, Bosch i Parra ho van comunicar a la resta de grups municipals i a la Comissió de Festes.

La regidora de Cultura explica que l’Ajuntament complirà el contracte signat amb els artistes i les companyies que hi havien d’actuar, i assegura que les activitats es tornaran a programar quan la situació sanitària ho permeti.

Els responsables municipals també van anunciar que l'Ajuntament retornarà d'ofici i sense necessitat de fer-ne la sol·licitud els imports pagats pels anunciants del programa de la Festa Major.

Agenda

XBM_racopoetic.jpg
17 Juny
18:00
Biblioteca de can Llaurador
17 Juny
21:00
Ajuntament de Teià
teià 18 de juny.jpg
18 Juny - 18 Juny
10:00 - 21:00
DRIVEOP.jpg
30 Juny
19:00
CMC la Unió
ANNA ROIGOP.jpg
01 Juliol
22:00
POESIA I +OP.jpg
03 Juliol
20:00
Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
massatgeop.jpg
06 Juliol - 06 Juliol
11:00 - 12:30
CMC la Unió

Exposicions

lli artistaop.jpg
11 Juny - 27 Juny
20:00 - 20:30

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites