caenfrdeites
Remor 2021. Música i patrimoni
Remor 2021. Música i patrimoni
Sant Joan 2021
Sant Joan 2021
SERVEI D’ACTIVITATS AQUÀTIQUES
SERVEI D’ACTIVITATS AQUÀTIQUES
Butlletí Municipal 141
Butlletí Municipal 141
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Mesures urgents per a fer front a la Covid-19

Teià exigeix que es lliurin els pisos d’emergència, arran de la mort d’un adjudicatari

Imprimir correu electrònic
hpo01Avui, la Policia Local de Teià ha localitzat una persona morta a la finca de can Munt, després de rebre l'avís d'un veí. Amb posterioritat s'hi ha desplaçat la comitiva judicial, amb els Mossos d'Esquadra, que ha ordenat l'aixecament del cadàver. Es tracta d'un home de 56 anys que vivia sol i que rebia el suport dels Serveis Socials de l’Ajuntament.

L'alcalde, Andreu Bosch, n'ha lamentat la pèrdua i ha adreçat una queixa formal a la directora de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC), Judith Gifreu, perquè el difunt tenia adjudicat un pis social a la Plana des de juny de 2019 i la Generalitat encara no l'havia posat a la seva disposició. L’habitatge estava pendent d’unes petites obres d’adequació. En el seu escrit, l'alcalde manifesta que "aquesta gestió burocràtica i administrativa no funciona! Una dilació de tants mesos és injustificable. I ja hem fet tard, malauradament... Estic francament decebut i indignat".

A la carta, Bosch exposa que “som un municipi que sempre ha apostat per l'habitatge de protecció oficial, amb suport d'INCASÒL i Habitatge, i en tenim noves possibilitats. Però l'experiència amb l'AHC ens demostra que la gestió és un exemple de burocràcia que topa amb les necessitats socials. I avui en tenim una nova mostra, irreversible”.

Dificultats administratives

Aquesta mateixa tarda, l’alcalde ha rebut la trucada del director adjunt de l’AHC, Jaume Fornt, interessant-se pel cas i exposant els motius de l’endarreriment. Fornt ha adduït qüestions administratives derivades de la llei de contractes i problemes amb l’empresa encarregada de dur a terme l’arranjament dels pisos com a conseqüència de la impugnació del concurs públic de la contracta.

La regidora d’Habitatge, Èrica Busto, afirma que “portem reclamant fa mesos. Al desembre vam tenir reunió amb l'Oficina d'Habitatge en què es van comprometre que al febrer estaria tot solucionat. Però el 5 de febrer vam tornar a escriure demanant explicacions perquè la situació era alarmant”.

Parc saturat

Teià compta amb un total de 60 habitatges socials de lloguer de titularitat pública, que són gestionats per la Generalitat: 29 a la Plana, 15 a can Bassols i 16 a la plaça de Catalunya. Aquests darrers estan reservats a la gent gran del municipi.

L’any 2018, les dades d’ocupació eren del 97,33% segons dades facilitades per l’AHC. Aquest marge del 2,67 % respon als períodes en què se n’allibera algun fins a l’entrada del següent adjudicatari de la llista d’espera. Tanmateix, la mobilitat del parc és pràcticament nul·la i les darreres assignacions s’han produït a través de la Mesa d’Emergència. Es tracta d’un mecanisme concertat que dona prioritat d’allotjament als casos següents:

- Situacions d’emergència econòmica i social, com ara el fet de ser una persona sense llar o en risc de pèrdua imminent de l’habitatge.
- Dones que es troben en situacions de violència masclista.
- Víctimes d’assetjament immobiliari.
- Persones amb discapacitats sobrevingudes.
- Canvis d’habitatge del mateix parc públic per necessitats econòmiques i socials
- Situacions derivades d’entitats de la Xarxa d’inclusió.

En el darrer any natural, la Mesa d’Emergència ha assignat 3 habitatges, entre els quals hi ha el de la persona que s’ha trobat morta avui.

Cronologia

En aquest cas, el seu expedient va ser tramitat amb l’acompanyament dels Serveis Socials de l’Ajuntament davant de l’AHC el 4 d’octubre de 2018. El 19 de juny de 2019, la Mesa d’Emergència va estimar-ne favorablement la sol·licitud i li va assignar un pis, que aleshores es trobava en procés d'adequació per obres.

Després de l’esmentada reunió de desembre i davant la manca de solucions, l’alcalde de Teià va adreçar el 5 de febrer un correu electrònic a l'AHC exposant la preocupació pel que fa a la tardança en el lliurament dels habitatges de protecció oficial ja adjudicats i encara pendents d’entrega.

"Dissortadament -diu l'alcalde-, es tracta d'una problemàtica d'abast general, que depassa l'àmbit municipal, i que la crisi del coronavirus pot motivar que els terminis s'endarrereixin encara i que s'agreugi el nombre de casos en situació de vulnerabilitat". Per això, apunta Bosch, "són tan importants les noves polítiques en matèria d'habitatge que s'estan treballant dels del Consell Comarcal del Maresme".

Agenda

barlou 2op.jpg
20 Juny
19:00
Parc de can Godó
DRIVEOP.jpg
30 Juny
19:00
CMC la Unió
ANNA ROIGOP.jpg
01 Juliol
22:00
POESIA I +OP.jpg
03 Juliol
20:00
Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
massatgeop.jpg
06 Juliol - 06 Juliol
11:00 - 12:30
CMC la Unió
SUUOP.jpg
08 Juliol
22:00
Can padellàs
SUUOP.jpg
10 Juliol
19:00
Can padellàs
MARIA CANALSOP.jpg
16 Juliol
22:00

Exposicions

lli artistaop.jpg
11 Juny - 27 Juny
20:00 - 20:30

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites