Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Detall de l'esdeveniment

El burgès gentilhome

Teatre de la Flor de la Palma
Diumenge, 19. Març 2023

A les 18:00h 


El-burgès-gentilhome_Mail_Xarxes.jpg

Molière va escriure Le bourgeois gentilhomme per encàrrec del rei Lluís XIV de França amb la condició d’incorporar-hi música de Jean-Baptiste Lully i per ser representada davant la noblesa. Així el 1670 va crear aquesta comèdia-ballet en prosa a l'entorn del personatge del Sr. Jourdain, un comerciant nou ric que vol adoptar les maneres i costums dels nobles, però en l’intent cau en el més estrepitós ridícul per voler aparentar el que no és. Probablement, hi podrem identificar algun conegut del nostre temps.

Jourdain s'esforça en seguir les instruccions d’un “mestre de gentilesa” (en la present versió) per aprendre filosofia, bones maneres i ortografia, entre d’altres, amb el que arriba a adonar-se, en la seva ignorància afectada, que fins i tot sap parlar en “prosa”...! Malda, també, per relacionar-se amb membres de l’aristocràcia perquè li facin de bo en les seves fantasies seductores i l’introdueixin a la cort. Però aquests aprofiten l'avinentesa per espoliar-li tants diners com poden, davant la perplexitat de la seva dona, la Sra. Jourdain.

Tot plegat porta a situacions hilarants que conformen una comèdia brillant, amb la qual hem volgut recordar i homenatjar el dramaturg francès en el 400é aniversari del seu naixement i ho fem amb un text traduït i adaptat per Miquel Desclot, que us presentem en primícia, acompanyat de petits fragments de la música que Lully va compondre per a l’obra, amb la llicència d’alguna altra incorporació musical.

VENDA D`ENTRADES

Whatsapp 665.994.083

A TAQUILLA

El mateix día de l´espectacle

PREUS

Menors de 25 anys

Soci ………….8 Euros

NO Soci…....10 Euros

Majors de 25 anys

Soci………….11 Euros

NO Soci….…13 Euros

 


Teatre de la Flor de la Palma
Pere Noguera, 6
Teià (Barcelona)

 

 

 

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat