Ajuntament de Teià

Informació Institucional

Representants polítics, retribucions, normativa, empleats públics, etc

Gestió econòmica
Pressupostos, Subvencions, contractacions, períodes de pagament, contractes ...
Participació ciutadana

Espais i mecanismes de participació ciutadana, tràmits i processos

Composició del Ple

Integrat per la totalitat dels regidors i regidores i presidit per l'alcalde, estableix les línies d'actuació municipal i resol les qüestions més importants, amb funcions de tipus constitutiu, planificador, reglamentari i fiscalitzador de la funció executiva.

Els Plens Municipals ordinaris es realitzen el tercer dijous de cada dos mesos (Gener, Març, Maig, Juliol, Setembre i Novembre) excepte modificacions. Els extraordinaris depenen de la seva urgència i normalment també es realitzen la tercera setmana dels mesos que es convoqui

Equip de govern

L'audiència prèvia al ple - Precs i preguntes

  • Els veïns i les veïnes poden intervenir per formular els precs i les preguntes que considerin oportuns sempre que estiguin relacionats amb aspectes de competència municipal.
  • L'alcalde o alcaldessa la convocarà prèvia a cada sessió ordinària del Ple municipal.
Els veïns i veïnes que hi vulguin intervenir s'han d'inscriure, identificant-se i fent constar la temàtica a la qual farà referència la seva intervenció, mitjançant qualsevol dels sistemes següents:
  • Instància Genèrica presentada a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Teià
  • Instància presentada al Registre General de l'Ajuntament a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).
 

Butlletí 98   [D'abril a Maig de 2006]

Caricatures

El passat mes de febrer, l’aparició d’unes caricatures de Mahoma armat amb granades en una publicació danesa va desfermar les ires d’alguns sectors de la població islàmica, i va desencadenar tot un corrent d’opinions i contraopinions al respecte en el món occidental.

Des de l’equip de redacció del butlletí aquest fet ens va semblar un punt de partida interessant per a la proposta del tema de fons del número que teniu a les mans: religions i societat. Òbviament, ja no és nou que vivim en un món globalitzat i que, entre d’altres, assistim des de fa uns quants anys a moviments migratoris que han afavorit el contacte entre societats amb tradicions i costums ben diferents, sovint molt influenciades per les respectives religions d’origen. Si bé aquest intercanvi ha existit des que el món és món, potser en aquests moments s’està produint a uns ritmes i en unes quantitats més importants que en els períodes històrics que ens precedeixen, i potser per això aquest tema s’ha postulat com un dels principals debats dels nostres dies. Entenent aquest fenomen com un repte per a la societat del segle XXI, i sense esperit tremendista, ens preguntem: ÉS POSSIBLE LA CONVIVÈNCIA ENTRE RELIGIONS?

Esperem aportar elements de reflexió en les properes pàgines.

 

Ajuntamentdeteia