I tu: ets republicà?

La pista de bàsquet del passeig de la Riera, propietat privada de l’Agrupació Esportiva Teià (AE), fou clausurada pel seu pèssim estat.

L’AE no tenia diners per rehabilitar-la i al 2018 va signar un contracte amb l’Ajuntament (ERC, JXCAT i GT) que permetrà a aquest fer activitats diverses, a canvi de costejar les obres (uns 300.000 €) i tot el manteniment, subministraments i assegurances fins a 75 anys. L’AE manté la propietat i l’ús prioritari.

El PSC-TEIÀ hem recolzat rehabilitar la pista. A més, hem plantejat construir un pàrquing a sota, com diu el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

El POUM (aprovat per ERC, JXCAT i GT) diu que on està la pista “hi proposa una millora urbana amb la creació d’un espai públic qualitatiu amb un aparcament soterrat”, “per a uns cent vehicles”. Així vol corregir el dèficit d’aparcaments al centre, facilitar l’accés des de les urbanitzacions, frenar l’evasió comercial que pateix Teià i poder “peatonalitzar” alguns carrers o places.

ERC, JXCAT i GT han votat NO al pàrquing: diuen que ja van treballar molt en l’actual projecte i que refer-lo demoraria la nova pista. Però el contracte dona 2 anys més per construir-la! No entenem per quin estrany motiu o interès s’hi oposen al pàrquing.

Creiem que, ara, l’Ajuntament podria adquirir la propietat del pàrquing a canvi, simplement, de la nova pista per l’AE. Inclús generaria ingressos (algunes places en concessió, lloguer de cotxes elèctrics...), a més d’aconseguir un centre del poble més atractiu i potent.

També hem denunciat que en l’actual projecte de la pista hi falten l’informe de prevenció d’incendis, el pla d’autoprotecció i la memòria de seguretat; i que falta calcular quin serà el cost durant els 75 anys i com el pagarem. ERC, JXCAT i GT han contestat que, si de cas, ja se’n preocuparan després.

Se’ns ha escridassat i dit que “el que passa és que el PSC-TEIÀ no coneix el poble”. Doncs escolteu: la nostra llarga tradició republicana concep la política municipal basada en la raó i oberta a totes les veïnes i veïns. Treballem pel Teià de totes i tots.


Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar