Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Ajuntament de Teià

Informació Institucional
Representants polítics, retribucions, normativa, empleats públics, etc
Gestió econòmica municipal
Pressupostos, Subvencions, contractacions, períodes de pagament, contractes ...
Participació ciutadana
Espais i mecanismes de participació ciutadana, tràmits i processos participatius

I ara a fer-ho de pressa i corrent

En el Ple Municipal de Març, tres mesos després de l’aprovació del “pressupost 2022”, es va presentar el primer expedient de modificació de crèdit de 98.000€.

Ja hi ha desviacions en un pressupost on es destinen gairebé 2 milions d’euros en inversions. Això és el que no entenem a Gent de Teià. Cal més rigor en l’exercici de designació de la previsió pressupostària inicial per no haver de recórrer a solucions, que com acostuma a passar, perjudicar altres inversions previstes. Un govern municipal amb experiència com aquest podria ajustar millor les despeses previstes per no haver d’adaptar-les després segons conveniència per un mal càlcul. Estem parlant de gestió, de bona gestió simplement.

D’altra banda, i seguint parlant de gestió, hi ha molta pressa entre el govern per tirar endavant l’allau d’obres que estan pressupostades per aquest any, moltes més del que diu el sentit comú que haurien d’estar previstes, i que estan col·lapsant els serveis tècnics, ja saturats amb el dia a dia.

Des de gent de Teià ens preguntem, com és que amb un romanent de 4 milions d’euros des de l’ inici de la legislatura, diners que son dels vilatans, no ho oblidem, no del govern, aquests no es destinen al poble fins a la part final de la legislatura. Un govern no és una entitat bancària, i si té diners dels contribuents el que ha de fer és destinar-los a ells des del primer minut. Hi hauria d’haver una llei que obligués als governs a destinar els diners que s’ ingressen de forma proporcional al llarg de tota la legislatura.

D’aquesta manera no es col·lapsarien els departaments municipals, s’ invertiria en la gent quan toca, i s’esvairien els dubtes dels motius que porten als govern a fer les obres al final de la legislatura: Sortir amb avantatge respecte la resta de grups municipals a les properes eleccions que seran l’any vinent. El cost que això tingui és el de menys per al govern, és el poble que el pateix.


Més en aquesta categoria: « Un primer pas..
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat