Apreta intro per cercar
93 555 12 34
  • Inici
  • Notícies
  • DESTACATS
  • Jaume Sabatés i Santi Collado reben la insígnia de plata de l’Ajuntament per 30 anys de dedicació a l’ADF

Jaume Sabatés i Santi Collado reben la insígnia de plata de l’Ajuntament per 30 anys de dedicació a l’ADF

Imprimir correu electrònic

Jaume Santi 03El passat diumenge, 4 d’abril, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, va lliurar el pin d’argent amb l’escut del municipi als voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Jaume Sabatés i Santi Collado en reconeixement a la seva feina altruista en la cura del medi ambient i de l’entorn natural del poble.

L’homenatge es va produir en un context informal. L’alcalde va visitar el grup de voluntaris a la muntanya i va fer-los-en entrega per a sorpresa dels dos, que recentment havien expressat el seu desig de prendre’s el seu compromís amb l’entitat d’una forma “més relaxada”.

Jaume Santi 04Ànimes de l’ADF

Sabatés té 89 anys i és el membre més veterà de l’ADF, Collado en té 76 i tots dos fa més de tres dècades que cada cap de setmana col·laboren a netejar i mantenir les fonts i camins, i a fer feines de desembosc, colze a colze amb la resta de companys.
El cap operatiu de l’ADF, Francesc Casals, destaca “la constància i el pragmatisme de Sabatés, que havia estat pagès de jove i encara fa anar el xapo, i de Collado, que havia estat lampista i sap perfectament per on fer aflorar l’aigua de la muntanya”.

Més reconeixements

Sabatés i Collado són els primers a rebre el pin, però n’hi haurà més properament, ja que l’entitat compta amb voluntaris molt antics que també se’l mereixen.

Millora de l’accessibilitat

Diumenge passat, l’ADF treballava en l’adequació del camí del Vedat a la font del Grill: n’ampliava la secció per fer-lo més ample i hi instal·lava una nova barana de fusta. Segons Casals, l’objectiu de l’ADF per als propers mesos és fer accessible els indrets més representatius de la muntanya teianenca, com el refugi del Vedat i l’entorn del Sagrat Cor, a les persones amb mobilitat reduïda.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat