Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Consells de seguretat a casa en cas d'absència per vacances

Imprimir correu electrònic

ControlAmb la pandèmia, el nombre de robatoris en domicilis particulars s’ha reduït perquè la gent ha passat més hores a casa, fruit de les restriccions de mobilitat. Amb l’inici de les vacances de Setmana Santa i la possibilitat de desplaçar-se per tot Catalunya amb el grup bombolla familiar, la Policia Local de Teià es fan avinents les recomanacions següents:

Consells generals

- Tanqueu les claus de pas generals d'aigua i gas de la casa. Un oblit o una fuita inesperada pot causar danys greus al vostre domicili i al de terceres persones.

- Si no desconnecteu el corrent elèctric general, desendolleu de la xarxa tots els aparells innecessaris. Una pujada de tensió o una tempesta elèctrica els pot provocar danys.

- Reviseu totes les portes i finestres abans de marxar i tanqueu la porta amb clau.

- Col·loqueu, si es possible, temporitzadors que fan funcionar llums o altres aparells a certes hores.

- Si teniu l'alarma connectada a una central de recepció d'alarmes, comuniqueu el telèfon de contacte i el lloc d'estada.

- Comuniqueu el lloc d'estada, un número de telèfon de contacte amb el temps que us absentareu a algun familiar o veí de confiança.

- Encarregueu a alguna persona de confiança que reculli periòdicament el correu i la propaganda de la bústia.

- Sigueu discrets i no expliqueu en llocs públics que marxeu de vacances, ni ho deixeu gravat a la bústia de veu. Recordeu que les xarxes socials són un altaveu per difondre les absències domiciliàries.

En cas de sospita o robatori

- Si torneu al domicili i observeu que algú hi ha entrat, no entreu i truqueu la policia.

- Si us adoneu de la presència de persones alienes que observen o controlen un domicili o el moviment de vehicles, truqueu al 112 o

directament a la Policia Local al 666 53 58 58. També és important avisar a la policia si detecteu un vehicle sospitós pels voltants.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat