Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Es reprèn l’activitat esportiva i les extraescolars fins als 12 anys

Imprimir correu electrònic

covid 22 febrerAvui dilluns, 22 de febrer, han entrat en vigor les noves mesures aprovades per la Generalitat per contenir la Covid-19, que modifiquen algunes de les restriccions vigents a Catalunya des del 7 de gener. La principal novetat de la resolució del Procicat és la represa de les activitats extraescolar i de lleure en grups reduïts.

Les mesures s'allarguen, inicialment, durant una setmana, fins al 28 de febrer.

Activitats de lleure i extraescolars

- S'autoritzen les activitats extraescolars adreçades a infants d'educació infantil i d'educació primària.

- Els agrupaments escoltes i esplais poden obrir només fins als 12 anys.

- Es poden fer extraescolars d'idiomes, música i dansa fins als 12 anys de forma presencial. La resta es pot fer en línia.

- En tots els casos anteriors, el nombre de participants no pot superar les sis persones, a més de les que formen part del grup bombolla.

- Pel que fa als joves a partir de l'educació secundària, es reprenen les activitats no reglades sempre que mantinguin els grups bombolla de l'activitat lectiva.

Esport escolar i competicions

- S'equipara l'esport federat i els consells esportius, que podran entrenar amb més de sis persones.

- Es reprenen els entrenaments adreçats a infants d'educació infantil i d'educació primària.

- Es reprenen les activitats d’esport escolar a partir de l'educació secundària sempre que mantinguin els grups bombolla de l'activitat lectiva.

- L'esport escolar no pot competir.

- L'esport federat pot competir en les mateixes competicions que hi havia autoritzades.

Afectació a Teià

- El Poliesportiu Municipal El Cim manté l’activitat amb una ocupació global del 30% de l'aforament, sempre amb mascareta i en grups de sis persones com a màxim.

- El camp municipal de futbol de Sant Berger té un límit del 50% de l'aforament.

- La Biblioteca Can Llaurador ofereix els serveis de préstec i consulta, però manté suspeses les activitats presencials.

- La Regidoria de Cultura adapta la seva programació a les restriccions vigents en cada moment: els cursos que es puguin fer de forma telemàtica mantenen el calendari i aquelles activitats que no es puguin fer de forma no presencial s'ajornen fins que la situació ho permeti.

- Fins al 14 de març, es pot visitar l’exposició Davantals subversius a La Unió.

Estancament de les dades

La Generalitat ha relaxat únicament aquestes restriccions a causa de l’estancament de les dades de millora, en espera de comprovar la incidència de les noves soques del virus, com la britànica i la brasilera.

En aquests moments hi ha 2.026 persones ingressades per Covid als hospitals i 613 pacients freus a les UCI.

La velocitat de reproducció de la malaltia es manté estable i ara és de 0,86, mentre que el risc de rebrot se situa en 264 punts.

A Teià, la situació és una mica millor: la taxa reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment és de 0.52 i l’índex de risc és de 113.

Segons dades del Departament de Salut, en els últims 14 dies s’han diagnosticat 18 casos positius a Teià. Per tot plegat, l’Ajuntament demana a tota la població que actuï amb responsabilitat i prevenció per tal d'evitar al màxim el risc de transmissió de la Covid-19.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat