Apreta intro per cercar
93 555 12 34

La Policia Local alerta dels furts amb engany a la gent gran

Imprimir correu electrònic

xerradaLa Policia Local de Teià alerta que aquesta setmana s’han registrat tres fets delictius que han tingut la gent gran com a objectiu. Tots tres s’han produït al carrer: un al torrent de Sant Berger, en grau de temptativa; un altre al tram alt del passeig de la Riera, que va acabar amb el robatori d’un anell, i un tercer al carrer d’Erik Svenson que va desembocar en un forcejament i en la sostracció d’un rellotge.

En aquests moments, els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació i ja compten amb algunes pistes gràcies a la recuperació d’imatges dels lectors de matrícules.

Abraçades falses

Segons fonts policials, aquest tipus de furt, que es dona arreu del territori, es coneix amb nom del mètode Teletubbie, ja que els autors s’acosten a les víctimes, habitualment homes o dones d’edat avançada, i les enganyen fent-les creure que les coneixen o que coneixen a un familiar seu i, tot seguit, les abracen per robar-los les joies o els rellotges.

Consells de protecció

Els Mossos d’Esquadra han editat un fulletó adreçat a la gent gran per prevenir estafes, robatoris i maltractaments. Al peu d’aquesta notícia trobareu el document en format PDF perquè el pugueu descarregar.

A continuació, destaquem algunes de les recomanacions contra els furts amb engany al carrer:

- Escollim trajectes amb voreres amples, ben il·luminats, amb botigues i gent al carrer, i evitem, per contra, els trajectes a peu llargs i en solitari per zones despoblades.

- Intentem fer-nos acompanyar per algú de confiança.

- No exhibim objectes de valor quan anem sols i procurem no dur a sobre gaires diners en efectiu.

- Evitem que persones desconegudes ens abracin o ens agafin les mans, tot i que manifestin que ens coneixen.

- No hem d'apropar-nos mai a les finestres dels vehicles que s’aturen i ens volen fer consultes pel carrer.

- Si en som víctimes, no exercim mai resistència per evitar lesions o una caiguda accidental.

- Intentem memoritzar el màxim de fets descriptius: fisonomia de la persona, model i color del vehicle, número de matrícula...

- Truquem al telèfon d’emergències 112 o a la policia local al 666 53 58 58 i demanem socors.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat