Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Policia Local i ADF de Teià participen en un dispositiu de recerca, amb resultat negatiu

Imprimir correu electrònic

Bombers01Ahir dimecres, a un quart de cinc de la tarda, la Policia Local de Teià va rebre l’avís d’unes persones que asseguraven haver sentit crits d’auxili en el triangle format per la pedrera del Tèrcio, el refugi del Vedat i el mirador de la Cornisa. Immediatament després, els agents es van coordinar amb els Mossos d’Esquadra i es va posar un marxa un dispositiu de suport a la recerca d’una persona, vista per últim cop a Vilassar de Mar, que es troba desapareguda des de fa dies.

Fins al capvespre, el turó d’en Baldiri va ser escenari d’un operatiu format per dos punts de control: la Policia Local de Teià, els voluntaris locals de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i Protecció Civil de Cabrils van operar a la zona sud de la pedrera del Tèrcio; mentre els Mossos d’Esquadra, els Bombers i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es van establir a la zona nord, a l’entorn del camí de la Cornisa.

Mentre els voluntaris vinguts d’altres poblacions escrutaven els vessants de la muntanya, els Bombers van revisar les basses d’aigua que formen part de la xarxa d’extinció d’incendis i a les 20.30h van fer ús de la unitat canina per descartar qualsevol sospita.

En cap moment no es va trobar cap indici, de manera que a les 21.30h els Bombers van donar l’ordre de desmuntar el dispositiu.

Bombers02Informacions inexactes

La recerca d’ahir a Teià va causar un gran rebombori a les xarxes socials i va ser tractada com a notícia per diversos mitjans de comunicació, tot i que responia més aviat a la preocupació i l’alarma social provocades per aquesta desaparició i no pas a la línia oficial de la investigació.

L’Ajuntament de Teià també vol desmentir, en contra de les afirmacions fetes per algunes persones, que a la zona del Tèrcio hi hagi cap pou obert. Les úniques captacions verticals d’aigua existents actuen com a hidrants per als camions de Bombers i estan degudament segellades.

Per últim, tant la Policia Local com l’ADF de Teià demanen seny a l’hora de sortir a la muntanya. Per això recomanen no abandonar els camins senyalitzats, no allargar la jornada més enllà de la posta de sol, dur el mòbil encès per poder trucar i ser localitzat en cas d’emergència, així com portar calçat adequat i roba d’abric.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat