caenfrdeites

Teià renova el segell Infoparticipa a la transparència

Imprimir correu electrònic

Infoparticipa 2020aEl passat divendres, 25 de setembre, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va trametre a l’Ajuntament de Teià el segell Infoparticipa. El distintiu, en forma de diploma, està adreçat a l’alcalde i es tracta de la màxima distinció que atorga aquest organisme independent com a reconeixement a la transparència i qualitat dels continguts del web municipal de Teià durant el 2019.

Des de 2013, la UAB s’encarrega d’auditar el nivell de transparència dels portals telemàtics de les administracions públiques i d’acreditar els casos de bones pràctiques. L’atorgament d’aquest guardó vol ser un al·licient per promoure el bon govern en l’àmbit local, així com l’accés de la ciutadania a la informació pública.

Correu postal

A causa de la Covid-19, la cerimònia de lliurament dels guardons va obligar a reduir l’aforament i a limitar-lo únicament als 36 municipis que van assolir el 100% dels objectius. Per aquesta raó, els organitzadors van optar per enviar el diploma per correu postal, juntament amb una fotografia acreditativa en què hi apareixen el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el director del grup de recerca del segell Infoparticipa, Armand Balsebre.

Nou web

Enguany, el web municipal de Teià ha assolit el 87,5% dels indicadors de transparència. Aquest guarisme millora lleugerament el 87% obtingut el 2018 i descriu una progressió ascendent respecte del 75%, el 63,5%, el 48% i el 24% de les avaluacions corresponents a 2017, 2016, 2015 i 2014, respectivament.

El regidor de Comunicació, Jordi Casanovas, destaca que es tracta d’un indicador “molt saludable” i n’atribueix bona part del mèrit a la renovació dels continguts i el disseny del web municipal efectuat per l’informàtic municipal, Jordi Badia.

Compliment de 42 sobre 48

Sobre un total de 48 aspectes analitzats, el web municipal de Teià en compleix 42: els 11 indicadors sobre la composició política de l’Ajuntament; 7 dels 8 ítems requerits sobre la gestió dels recursos col·lectius; 13 dels 14 indicadors sobre la gestió dels recursos econòmics; 6 de les 7 exigències en matèria de comunicació, i té implementades 4 de les 7 eines de participació ciutadana.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites