Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Destinaran 43.000 euros a l’arranjament del carrer del Masnou

Imprimir correu electrònic

carrer del masnouL’Ajuntament de Teià invertirà 43.240 euros en l’arranjament i estabilització del carrer del Masnou, en el tram comprès entre el torrent d’Aroles i el sector de les Delícies. L’actuació compta amb una subvenció de 37.400 euros procedents de la Diputació de Barcelona i té com a objectiu consolidar el ferm i posar fi als problemes d’erosió que actualment pateix el vial, en tractar-se d’una pista forestal de sauló.

L’alcalde, Andreu Bosch, explica que l’actuació “servirà també com a prova pilot per al tractament, en el futur, del camí de la Serra i de les urbanitzacions de la muntanya”.

Problemàtica actual

El carrer del Masnou és una pista de terra que comunica el passeig de la Riera amb els veïnats del sector nord del municipi. A causa de les característiques de traçat i pendent, el vial pateix constantment el desgast del trànsit i l'efecte erosionant de l'aigua de pluja, la qual cosa dona lloc a la formació de xaragalls que dificulten el pas dels vehicles.

El carrer es troba dins l’àmbit de l’Espai d’Interès Natural, per la qual cosa el seu tractament tindrà en compte els valors paisatgístics i ambientals de l’entorn.

En total es preveu actuar sobre una longitud de 260 metres i una superfície aproximada de 1.200 metres quadrats.

En els trams de pendent suau i traçat rectilini s’hi aplicarà un paviment d'alta estabilització que recorda el sauló en estat sòlid.

En canvi, els revolts i els trams de pendent acusat seran pavimentats amb una capa de formigó amb un acabat de color ferruginós per millorar-ne la integració. Els punts de creuament amb l’aigua d’escorrentia també es reforçaran amb formigó.

carrer masnou002Accessos alternatius

Les obres començaran el proper dilluns 13 de juliol. En principi, els treballs es realitzaran en una sola fase i s’allargaran per espai de quatre setmanes, ja que el formigó i de sauló estabilitzat requereixen temps per adquirir cos i resistència.

Durant aquest temps, el vial romandrà tallat, per la qual cosa els residents a les urbanitzacions de les Delícies, les Nogueres, Gran Vista, Santa Fe, Assumpció i Paradís hauran d’utilitzar els camins que comuniquen amb la pista de la Cornisa i el camí de la Serra.

Més concretament, l'accés i sortida a aquestes urbanitzacions s'haurà de fer a través dels camins següents:

- Camí de la Serra
- Camí de Can Gurguí
- Carrer de Vallromanes
- Camí de Premià, per connectar les Delícies amb el camí de can Gurguí i el carrer de Vallromanes
- Carrers de Cabrils i Vilassar, per connectar les Delícies amb el camí de can Gurguí

Per tal d’assabentar a tots els veïns i veïnes, aquesta setmana l’Ajuntament ha distribuït a les bústies un full d’avís i un plànol amb la xarxa viària alternativa.

També s’hi està fent un repàs previ d'aquests camins per millorar-ne l’estat.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat