Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Teià apadrina quatre premis al ‘Talent creatiu i empresa’

Imprimir correu electrònic

Talent grup 001El passat divendres 26 de juny, Teià va acollir el lliurament de quatre premis del projecte d’innovació juvenil Talent creatiu i empresa. L’acte va tenir lloc als jardins de la masia de ca l’Antiga i va aplegar els alumnes guanyadors de la convocatòria, així com alguns dels seus professors, diversos veïns i veïnes del poble, representants de l’Ajuntament, d’Ainea Perfums, de la Barcelona Olfaction Week (BOW), del Beauty Cluster Barcelona i del Departament d’Educació de la Generalitat.

Col·laboració fructífera

Talent creatiu i empresa és un programa de l’Àrea d'arts plàstiques i disseny del Servei d'Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Educació. El seu objectiu és introduir i afavorir la presa de contacte dels estudiants d’aquestes disciplines en el seu sector professional a través de l’acompanyament d’empreses i institucions.

En aquest cas, l’Ajuntament de Teià i Ainea Perfums van idear una col·laboració amb el Departament d’Educació per encarregar quatre “reptes” o propostes d’art, disseny i grafisme relacionades amb el Maridatge dels Sentits. El passat mes d’octubre, alumnes i professors van ser a Teià per copsar-ne la filosofia i familiaritzar-se amb el poble. Sota el guiatge de la perfumista Irene Gisbert, van ser rebuts a l’Espai can Llaurador i van visitar el taller d’Ainea Perfums.

Des de llavors, estudiants d’una desena d’escoles de disseny i belles arts de tot Catalunya han treballat o bé en grups o bé individualment. Durant el curs, els seus projectes han evolucionat i s’han perfeccionat, gràcies a l’assessorament del professorat i a la interacció constant amb Ainea Perfums.

reptes01Projectes guardonats

Finalment, un jurat format per persones vinculades al municipi, el sector de la perfumeria i el pàckaging van escollir els projectes guanyadors en cada categoria. Entre els membres del tribunal hi havia l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, la perfumista Irene Gisbert i el director de la revista Ventas de Perfumería, Carles Solsona, entre d’altres.

El guanyador del repte al cartell del Maridatge va ser Joaquim Massó, de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí. L’Ajuntament de Teià patrocina aquesta distinció amb una tauleta electrònica de dibuix valorada en 500 euros.

El guanyador del repte a la creació d’un perfum per a joves fet per joves va ser l’equip format per Marc Domínguez, Cora Marín i Paula Tejada, de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. En aquest cas, l’elecció del projecte va anar a càrrec d’un grup de joves teianencs d’entre 20 i 25 anys, que és el target o públic al qual s’adreça la fragància. Aquest reconeixement compta amb una gratificació econòmica d’Ainea Perfums.

La guanyadora del repte a la creació del trofeu Mouillette d’Argent per al III Concurs internacional de perfumeria de Teià va ser Laura Fontdecaba, de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. Aquest reconeixement compta amb una gratificació econòmica del Beauty Cluster Barcelona.

La guanyadora del repte a la creació del pàckaging dels perfums guanyadors del II Concurs internacional de perfumeria de Teià va ser Jorgina Díaz, de l’Escola Illa d’Art i Disseny de Sabadell. Entre els membres del tribunal hi havia els creadors de les fragàncies vencedores de l’edició del 2019, el brasiler Daniel Pescio i la catalana Sandra Iruela. Com a gratificació, l’autora del pàckaging rebrà un percentatge de les vendes que resultaran de la comercialització dels esmentats perfums.

Reconeixement públic

Per veure la culminació del seu treball, tots aquests joves van ser convidats per l’Ajuntament de Teià a participar el passat divendres a ca l’Antiga en la inauguració dels punts de votació popular del III concurs internacional de perfumeria Mouillette d’Argent i de l’exposició de la Fundació Ernesto Ventós.

Amb aquest acte, segons Gisbert, “els organitzadors del Maridatge dels Sentits volíem felicitar-los personalment i donar visibilitat a la seva feina”; una feina que en alguns casos encara no ha acabat, ja que el contacte amb el món de l’empresa s’estirarà encara un mesos i tindrà continuïtat amb l’elaboració del pàckaging dels esmentats perfums Effluves de Jasmins et Magnolias, de Daniel Pescio, i Jasmin d’un riad marrocain, de Sandra Iruela.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat